Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 11:59
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Muži, jenž vyhrožoval Babišovi a jeho rodině, hrozí až osm let vězení

Muži, jenž vyhrožoval Babišovi a jeho rodině, hrozí až osm let vězení
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ ČESKO
Uložit Uložené

Vyhrožování smrtí rodině Andreje Babiše měl mít podle Aktuálně.cz na svědomí Lukáš B., jehož kriminalisté vyšetřují od minulého týdne.

Policisté obvinili muže, jenž vyhrožoval premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a jeho rodině, z vydírání. Informaci zveřejnil web Aktuálně.cz. Podezřelý, jímž má být jistý Lukáš B., byl vyšetřován již od minulého týdne, kdy jej tuzemským kriminalistům předali španělští kolegové. Muž má od čtvrtka sedět ve vazbě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu 2 až 8 let za mřížemi.

Doporučeno
Babiš: Někdo mi vyhrožoval, že zastřelí mě i moji rodinu Babiš: Někdo mi vyhrožoval, že zastřelí mě i moji rodinu 28. února 2021 14:32

„Když tedy mluvíte o mojí rodině. Osmého ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit moji rodinu a mě. A jsme měli hlídaný barák, několik, doteď vlastně. Ten člověk byl zatčen ve Španělsku a moje žena šla do Dubaje, ano, protože se bála. A to je celý příběh,“ sdělil šokující zprávu v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS český premiér. 

Výhrůžku smrtí později potvrdila i sama policie. Nyní muž, který takto Babišovi vyhrožoval, sedí ve vazbě v České republice. Podezřelý totiž byl, ústy vedoucí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jana Lelka pro Aktuálně.cz, vydán španělskými úřady na základě evropského zatýkacího rozkazu do Česka. Autority se bály mužova případného útěku, a tak učinily opatření. 

Původce výhrůžek se totiž zdržoval v Barceloně a svými nenávistnými tendencemi vůči premiérovi a jeho rodině se opravdu netajil. Španělský tisk, například web NIUS, uvádí, že měl dát Babišovi ultimátum: buď se do pěti dnů vzdá své funkce, nebo usmrtí jeho ženu a dítě. Tamní policejní složky nicméně o něm věděly a muže sledovaly již několik týdnů před zatčením, jež proběhlo 12. února.  

Doporučeno
Úplně se klepu. Babišová reagovala na slova svého manžela, když se dozvěděla o útočníkovi, jenž měl vyhrožovat její rodině Úplně se klepu. Babišová reagovala na slova svého manžela, když se dozvěděla o útočníkovi, jenž měl vyhrožovat její rodině 1. března 2021 16:01

Podle zjištění Radiožurnálu se má jednat o muže, který žije „tuláckým životem“, a právě proto se policie a autority obávaly toho, že by mohl své výhrůžky vykonat. Navíc byl již v minulosti soudně trestán za prohřešky stejného typu. Muž se k vyhrožování přiznal. Údajně je frustrován z toho, jak premiér a vláda řeší koronavirovou krizi.

Domů
Sdílet
Diskuse