Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 18:22
Čas čtení 0:36
Vojtěch Vanda

Řecko zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice. Rozplakalo českou modelku

Řecko zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice. Rozplakalo českou modelku
Zdroj: pixabay.com/CC0
NEWS
Uložit Uložené

Poslední zemětřesení v centrálním Řecku bylo opravdu silné. Z místa o něm informovala modelka Jitka Nováčková na Instagram stories.

Řeckou centrální oblast zasáhlo silné zemětřesení. Jak píší Novinky.cz, na Richterově stupnici dosáhlo síly 6,3 stupně, přičemž epicentrum otřesů se nacházelo asi 24 kilometrů severozápadně od města Larisa. S bezprostředními zážitky se svěřila i česká modelka Jitka Nováčková skrze Instagram. Modelka, která nedávno porodila dceru, se bála o život svůj i celé rodiny. 

Doporučeno
Foto a video: Silné zemětřesení ničilo v Chorvatsku budovy Foto a video: Silné zemětřesení ničilo v Chorvatsku budovy 29. prosince 2020 13:24

Svůj strach demonstrovala dostatečně na Instagram stories. Modelku situace prakticky rozbrečela. „Jsme v pořádku. Vyběhli jsme ven a musíme být teď venku,“ uvedla otřesená Nováčková. „U nás to povalilo skříně a najednou jsme nevěděli, co se děje. Strašný to bylo. Já jsem nevěděla, jestli umřem, jestli ta budova spadne, jestli nás bombardujou... Další otřesy pravděpodobně přijdou“  dodala.

V Řecku byly následně zaznamenány ještě další tři slabší otřesy, nicméně všechny měly minimálně sílu 4 stupňů Richterovy škály. Otřesy byly zaznamenány i v hlavním městě Athény nebo v Soluni na západě státu. Řecké autority zatím nemají zprávy o škodách, nejspíš by se ale nemělo jednat o velké ztráty. 

Domů
Sdílet
Diskuse