Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2021 13:14
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

Demonstrace na Václavském náměstí skončila po pár minutách (Aktualizováno)

Demonstrace na Václavském náměstí skončila po pár minutách (Aktualizováno)
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Dohlížením na dnešní demonstrace byly pověřeny stovky policistů.

Aktualizace: Policie před chystanou demonstrací v Praze uzavřela Václavské a Staroměstské náměstí, puštěni byli jen lidé s platným povolení podle vládních opatření. Pár minut po začátku akce organizátor na Václavském náměstí ukončil shromáždění, uvedla policie na Twitteru.


Policie v neděli zastavila autobusy, ve kterých mířily desítky lidí z Karvinska a Ostravska do Prahy. Cestující se podle všeho chtěli zúčastnit dnešní demonstrace na Václavském náměstí, policisté je však kvůli vládním opatřením nepustili a na hranici okresů se museli otočit. Informoval o tom server iDnes. Případ bude předán ke správnímu řízení.

Doporučeno
Diana v Izraeli: Otevíráme restaurace, do posilovny se dá jít jen s očkovacím pasem. Takto vypadá konec pandemie Diana v Izraeli: Otevíráme restaurace, do posilovny se dá jít jen s očkovacím pasem. Takto vypadá konec pandemie 5. března 2021 9:30

Jednu demonstraci v Praze pořádá iniciativa My společně a za další chystanou demonstrací stojí iniciativa Chcípl PES. Veřejná shromáždění jsou v současné době povolena jen v maximálním počtu 100 osob rozdělených do skupinek po 20. Na akce budou dohlížet stovky policistů.

„Svolavatelé dnešních demonstrací byli upozorněni, že jsou povinni zajistit řádný průběh shromáždění a pokud se tak nestane, budou shromáždění ukončena a vystavují se sankci za přestupek. Vše budou dnes v centru monitorovat stovky policistů,“ stojí na Twitteru Hlavního města Prahy.

Domů
Sdílet
Diskuse