Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2021 9:30
Čas čtení 5:57
Lukáš Čelka

Testovali jsme pomády na vlasy. Platí zde, že s cenou přichází kvalita?

Testovali jsme pomády na vlasy. Platí zde, že s cenou přichází kvalita?
Zdroj: Lukáš Čelka / Refresher
REFRESHER
Uložit Uložené

Připlácíš si u dražších pomáda za kvalitu, nebo jen za značku?

Spolu s trendem takzvaných barbershopů se v Čechách rozrostl i sortiment pánské kosmetiky. V různých e–shopech nebo i v lepších drogeriích najdeš širokou škálu pomád, vosků, jílů na vlasy, nebo olejíčků a balzámů na bradu.

Tyto produkty se pohybují v různých cenových úrovních. Pomádu na vlasy seženeš už za 80 korun, ale i za více než 500. Chtěli jsme tedy zjistit, zda je třeba kupovat si ty nejdražší pomády a jak se liší od těch ze střední cenové kategorie.

V tomto článku si přečteš:
  • Která z otestovaných pomáda byla nejhorší a která naopak nejlepší.
  • Zda se vyplatí investovat do pomády.
  • Která pomáda nás příjemně překvapila a která naopak zklamala.
Doporučeno
Srovnali jsme nejlepší nealkoholické Cool drinky. Který chutná nejlépe a nejvíce osvěží? Srovnali jsme nejlepší nealkoholické Cool drinky. Který chutná nejlépe a nejvíce osvěží? 14. června 2020 15:22

Odpovědět na tyto otázky nám pomohl barber Marko (@marshallbarbers_nz), spolu se kterým jsme vyzkoušeli a subjektivně ohodnotili deset různých produktů, které se prodávají za různé ceny.

Aby byl náš „výzkum“ co nejpřesnější, vybrali jsme si pomády od nejlevnějších po nejdražší a z každé jsme na vlasy aplikovali přibližně stejné množství. Proč tedy píšeme, že může být naše hodnocení subjektivní? Přestože jsme se snažili být co nejobjektivnější, pomády jsme zkoušeli jen na jednom typu vlasů. To znamená, že ta pomáda, která seděla nám, nemusí stejně sednout tobě.

Pomády jsme ohodnotili bodově a seřadili je od nejhorší po nejlepší. Během testování jednotlivých pomáda jsme zůstali vícekrát překvapení, neboť cena nejednou nekorespondovala s kvalitou produktu.

Podle čeho jsme hodnotili?

Hodnotili jsme konzistenci pomády, to, jak složitě se aplikuje, jakož i její celkový vzhled na vlasech. V úvahu jsme brali i to, jak složitě se pomáda odstraňuje z vlasů, kolik stojí a jak silně fixuje vlasy.

S barberem Markem jsme se shodli na tom, že pomáda je nejlepší, když ti vlasy fixuje dostatečně pevně, což znamená, že ti tvůj look vydrží celý den, ale zároveň ji ve vlasech není vidět.

Seinz. fiberpaste flexibler halt

Cena: 55 korun
Množství: 75 ml
Hodnocení: 4/10

Seinz. fiberpaste flexibler halt
Seinz. fiberpaste flexibler halt Zdroj: Refresher / Lukáš Čelka
 

Od této pomády jsme neměli velká očekávání, protože jde pravděpodobně o nejlevnější na trhu a vyrábí ji značka sítě DM. Na rozdíl od většiny pomád, které jsme testovali, má sice neutrální vůni, ale tím, co s ní dokážeš udělat, nás pozitivně překvapila.

Pomáda svou konzistencí připomíná bílý zaschlý vosk, který je skutečně tvrdý. Přesto se do vlasů nanášela dobře, ale bylo s ní třeba déle pracovat, aby na účesu nezanechala bílé fleky. Po nanesení zachová strukturu vlasů a fixuje více než pevně, což je jejím velkým pozitivem.

Problém nastal, až když se Marko snažil odstranit zbytky pomády z rukou. Smýt ji z vlasů bylo komplikované, to je však také důvod, proč ti vydrží celý den.

V celkovém hodnocení můžeme říci, že pomáda v poměru cena a kvalita excelovala. Avšak pokud budeš mít v přítomnosti své přítelkyně na hlavě tuto pomádu a prohrábne ti vlasy, už spolu zůstanete navždy. Ruku z nich už neodlepí...  

TEST pomád na vlasy: Oplatí sa investovať do pomády ? Platíš si za kvalitu, alebo len za značku?
Zdroj: Lukáš Čelka / Refresher

Axe Styling Classic Look

Cena: 100 korun
Množství: 75 ml
Hodnocení: 3/10

Axe Styling Classic Look
Axe Styling Classic Look Zdroj: Lukáš Čelka / Refresher

Pomáda má řídkou konzistenci a příjemnou vůni. Na rozdíl od většiny pomád, které jsme testovali, vytváří na vlasech mokrý efekt. S pomádou se dobře pracovalo, na náš vkus však byla příliš lepkavá. V poměru k ceně pomáda fixovala vlasy dostatečně.

TEST pomád na vlasy: Oplatí sa investovať do pomády ? Platíš si za kvalitu, alebo len za značku?
Zdroj: Lukáš Čelka / Refresher
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95706 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse