Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Dominik Vetrák
9. března 2021 20:51
Čas čtení 1:50

Recenze: Pacific Rim: Black

Kategorie:
Filmy a Seriály
Uložit Uložené
Recenze: Pacific Rim: Black
Zdroj: Netflix, Inc.

Na Netflix se dostalo 7dílné anime o tom, jak lidé přežili apokalypsu v Austrálii.

Pacific Rim vyšel v roce 2013 a potěšil každého malého i velkého chlapce. Guillermo del Toro proti sobě postavil obrovské příšery Kaiju z jiné dimenze a lidmi vyrobené roboty jménem Jaeger. Jednoho Jaegera musí ovládat dva lidé, kteří k sobě musí mít velmi blízko, protože si v driftu čtou myšlenky a vidí vzpomínky toho druhého. Drift je stav, kdy jsou propojení myslí a společně ovládají obrovské mechanické stroje na zabíjení Kaiju.

Na pokračování jsme čekali dlouhých pět let, ale čekání za to skutečně nestálo. Otřesné postavy, slabý příběh, ošklivější vizuál a vlastně úpadek kvality v každém aspektu. Pacific Rim: Uprising propadl, i co se týče finančního zisku, a tak jsme se obávali, že značka je mrtvá. A i když se možná brzy (pokud vůbec) nového celovečerního filmu nedočkáme, Netflix vytvořil anime seriál.

9. března 2021 10:30 Čas čtení 2:40 Recenze: Raya a drak Recenze: Raya a drak

Animovaný seriál Pacific Rim: Black je produkován japonskými tvůrci, takže žánrově jde o anime. Děj se odehrává v Austrálii několik let po druhém filmu, kdy kontinent ovládají Kaiju a zůstávají na něm jen nějaké vojenské složky a překupníci či civilisté, kteří se nestihli evakuovat.

Zde poznáváme hlavní hrdiny – sourozence Travisovi. Jejich rodiče jsou zkušení piloti Jaegera, kteří pomáhají s evakuací. S vypětím posledních sil ochrání civilisty a své děti, ukážou jim bezpečnou zónu a vydají se hledat pomoc. Jenže uběhne pět let a Taylor s Hayley stále čekají v komunitě lidí. Taylor se snaží všechny udržet v bezpečí, zatímco Taylor tento život nebaví a chce něco změnit.

Náhodou natrefí na podzemní základnu s Jaegerem určeným na trénink nových pilotů. Jeho zprovoznění však přiláká Kaiju a začínají velké problémy. Více se dozvíš v anime, které je dějově bohaté a místy dokáže diváka i překvapit. Rozhodně se nebojí zabíjet postavy a zacházet s příběhem na neprobádaná místa.

Pacific Rim: Black
Zdroj: Netflix

Pacific Rim: Black má skvěle napsané postavy. Obzvláště povedená je ústřední dvojice sourozenců pokoušející se najít své rodiče. Cestou najdou i podivné dítě žijící v laboratoři a poznají i nebezpečnou vojenskou jednotku, která jim chce vzít jejich Jaegera. Při oznámení anime jsme si mysleli, že mnoho soubojů s Kaiju a Jaegery neuvidíme. Jenže opak je pravdou.

11. dubna 2024 12:00 Čas čtení 4:55 Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku

Sourozenci se naučí pilotovat Jaegera velmi rychle (Taylor před evakuací téměř dokončil výcvik) a okamžitě musí čelit Kaiju. V 7dílném anime se těch soubojů dočkáš hned několik. A i když se postavy nenacházejí v robotovi, musí si poradit s nebezpečím na zemi, takže akčních scén je dostatek.

Zaujal nás příběh, oblíbili jsme si postavy a pěkná je i animace, ačkoli v jedné epizodě se nám zdála nedokončená a příliš trhaná. Obecně jsme si sledování anime užili a těšíme se na další sérii. Je šance, že v ní uvidíme další postavy známé z prvních dvou filmů. Té první udělujeme sedm a půl bodu z deseti. Pokud máš rád svět Pacific Rim, tak anime s názvem Black bys měl vyzkoušet.

Pacific Rim: Black
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse