Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 14:41
Čas čtení 1:48
Tereza Šnajdrová

Kaufland už nabízí antigenní testy na doma. Víme, kdy je začnou prodávat Albert, Penny, Lidl či Globus

Kaufland už nabízí antigenní testy na doma. Víme, kdy je začnou prodávat Albert, Penny, Lidl či Globus
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

K prodeji antigenních testů se nám podařilo získat odpovědi od Lidlu, Globusu, Albertu i Penny Marketu.

Od pondělí 8. března můžeš v Kauflandu koupit antigenní testy značky Flowflex, a to za cenu 149,90 korun za kus. Zájem o ně je ohromný a obchodní řetězec proto musel zavést opatření, které ti dovolí koupit si pouze jeden test denně. Od Kauflandu se jedná o velmi dobrý tah a my jsme pro tebe zjistili, zda svůj sortiment o antigenní testy budou rozšiřovat i další velké obchodní řetězce.

Doporučeno
Antigenní testy na doma: Ve které lékárně je pořídíš a kolik tě budou stát? Antigenní testy na doma: Ve které lékárně je pořídíš a kolik tě budou stát? 10. března 2021 11:02

Lidl se připravuje na prodej

Oblíbený řetězec německé společnosti Schwarz-Gruppe prý již brzy do nabídky zařadí i antigenní testy. Zatím však není jisté kdy k tomu dojde, jaké testy budou nabízeny a jaká bude jejich cena.

V současnosti můžeme potvrdit, že v blízké době plánujeme do našeho sortimentu zařadit samotestovací sady na koronavirus. O bližších informacích týkající se dané nabídky budeme veřejnost i média s předstihem informovat,“ uvedl tiskový mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Penny Market spouští prodej 15. března

V Penny Marketu si budeš moci pořídit antigenní test již od pondělí 15. března, a to ten, který se provádí ze slin. „Z řady možností na trhu jsme se rozhodli pro uživatelsky nejpříjemnější a nejjednodušší variantu tzv. lízátkových testů. Ačkoli je tento typ testu dražší než například testy z nosu či ze slin, není ke zjištění výsledku potřeba nepříjemná a komplikovaná manipulace,“ doplnil tiskový mluvčí Tomáš Kubík.

Cena bude 249 korun za kus a samozřejmě se jedná o testy schválené ministerstvem zdravotnictví pro účely samotestování.

Doporučeno
Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL 10. března 2021 12:25

Globus jedná s dodavateli

I v obchodech Globus bude možné zakoupit antigenní testy, zatím však není jasné kdy, neboť obchodní řetězec teprve jedná s dodavateli. „V současné době jednáme s dodavateli a předpokládáme, že v dohledné době bychom mohli nabídnout k prodeji samotestovací sady na odběr ze slin,“ řekla tisková mluvčí Lutfia Volfová.

Albert spustí prodej antigenních testů v polovině příštího týdne

Obchodní řetězec Albert původně prodej antigenních testů neplánoval a byl rád, že zvládl obstarat testy pro všechny svoje zaměstnance. „V tuto chvíli testy neprodáváme. Podařilo se nám zajistit dostatečné množství testů pro naše zaměstnance v souladu s vládními opatřeními,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Mareček.

Dnes se mu však podařilo zasmluvnit a objednat antigenní testy ze slin, které by se do projede mohly dostat již v polovině příštího týdne. „Přibližně v polovině příštího týdne se objeví v nabídce našich hypermarketů, vedle respirátorů, roušek, dezinfekcí a podobného sortimentu, který si již zákazníci mohou v našich obchodech pořídit,“ doplnil Jiří Mareček.

 Kauflandu se tento krok vyplatil

Antigenní testy můžeš od pondělí 8. března koupit na každé pokladně v Kauflandu. Jeho cena je 149,90 korun za kus, avšak v současné době platí omezení jednoho testu na jednu osobu denně. „Můžeme potvrdit, že o antigenní testy je ze strany zákazníků zájem,“ okomentoval omezení tisková mluvčí Renata Maierl.

Kaufland rád vyhoví všem zákazníkům, a proto má v plánu do prodeje zařadit i rodinné balení obsahující 25 kusů tohoto testu, ale také antigenní testy s detekcí ze slin.

Doporučeno
Kaufland začne prodávat antigenní testy, koupit si budeš moct dva druhy samotestů Kaufland začne prodávat antigenní testy, koupit si budeš moct dva druhy samotestů 6. března 2021 19:09
Zpět
Sdílet
Diskuse