Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 17:40
Čas čtení 1:19
Dominik Vetrák

Násilné sexuální scény a znásilnění v novém Game of Thrones seriálu neuvidíme, slibuje herečka

Násilné sexuální scény a znásilnění v novém Game of Thrones seriálu neuvidíme, slibuje herečka
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

House of the Dragon je prequel ke Game of Thrones, ve kterém se podíváme do minulosti Westerosu.

House of the Dragon je prequel ke Game of Thrones, ve kterém se podíváme do minulosti Westerosu. Vychází z předlohy George R. R. Martina s názvem Fire & Blood a v první řadě se bude věnovat Targaryenů – a to ještě před událostmi Game of Thrones.

Nevíme sice, jak velkou inspiraci si tvůrci vzali z předlohy, ale ve Fire & Blood se mohli čtenáři dostat například i k nechvalně známé zkáze Valýrie a následnému přesunu Targaryenů do Westerosu.

Doporučeno
Recenze: Raya a drak Recenze: Raya a drak 9. března 2021 10:30

O seriálu jsme již delší dobu nic neslyšeli, což se ale mění s vyjádřením jedné z hereček. Olivia Cooke (Sound of Metal, Ready Player One) si zahraje jednu z hlavních rolí, a protože jde o ženskou postavu, ve světě Game of Thrones automaticky vyvstává otázka, zda dojde i na sexuální scény.

Cooke slíbila, že už podobné násilné a explicitní scény jako v původním Game of Thrones neuvidíme. HBO a tvůrci seriálu se dočkali množství kritiky, a to zvláště za scénu znásilnění Sansy Stark.

„Necítila bych se komfortně v ničem, co by bezdůvodně zobrazovalo nevkusné a explicitní násilí vůči ženám. A to jen proto, aby to lákalo diváky. Četla jsem scénář pro první sérii a mohu říci, že oproti prvním sériím Game of Thrones je to odlišné,“ řekla herečka pro The Telegraph.

Olivia Cooke
Zdroj: Warner Bros.

Sexuální scény ze seriálu nezmizí. Tvůrci se jen snaží, aby seriál dále nevykresloval ženy ve scénách, kde je znásilňují muži nebo jsou k nim násilní a neuctiví.

HBO kvůli tomu v minulosti čelilo velké kritice, a tak je přirozené, že to chce změnit. Pokud se ti Game of Thrones líbilo, určitě to nebylo kvůli scénám, kde ženy plakaly, zatímco je někdo znásilňoval.

Na projektu bude spolupracovat i spisovatel George R. R. Martin a scenáristou je Ryan Condal (scénář Rampage, seriál Colony). Spolutvůrcem se stane Miguel Sapochnik. Ten se již v minulosti postaral o mnohé epizody Game of Thrones, jako například The Long Night či Battle of the Bastards. I tentokrát bude režírovat hned několik z nich. Seriál se začne vysílat zřejmě až v příštím roce.

Domů
Sdílet
Diskuse