Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2021 7:38
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Princ Harry s Meghan nahněvali Brity. Na princovu manželku má negativní názor 58 procent lidí

NEWS
Uložit Uložené

Kontroverzní rozhovor Harryho a Meghan měl dopad na veřejné mínění.

Princ Harry a jeho manželka Meghan nahněvali veřejnost ve Spojeném království. Takto zní závěry nového průzkumu organizace YouGov, která zjišťovala, jak se změnilo vnímání královského páru po interview s Oprah Winfrey, kde mluvili o rasismu a diskriminaci v královské rodině, upozornily slovenské Hospodářské noviny.

Meghan dokonce přiznala, že v jednu chvíli neměla touhu žít a uvažovala nad sebevraždou, kam ji podle jejích slov přivedlo to, jak se k ní královská rodina chovala. Syn Archie se podle Meghan a Harryho nestal princem, protože se někdo z členů rodiny obával, jak tmavou bude mít pokožku.

Doporučeno
Diana i Meghan chtěly být nezávislé a dělat věci samy za sebe, ale to se nelíbí královské rodině (Rozhovor) Diana i Meghan chtěly být nezávislé a dělat věci samy za sebe, ale to se nelíbí královské rodině (Rozhovor) 11. března 2021 16:34
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah.
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah. Zdroj: Getty Images

Z průzkumu veřejného mínění však Harry s Meghan odcházejí poraženi. YouGov vyzpovídali 1 644 respondentů, z nichž až 48 procent vyjádřilo negativní postoj vůči Harrymu. Naopak pozitivně na známého prince reagovalo jen 45 procent. Vůbec poprvé přitom vyjádřilo více lidí negativní názor než pozitivní.

Zpět
Sdílet
Diskuse