Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2021 21:06
Čas čtení 0:34
Lukáš Čelka

Elon Musk se označil za Technokinga Tesly. Zatím nikdo neprozradil, zda pojmenování má nějaký hlubší význam

Elon Musk se označil za Technokinga Tesly. Zatím nikdo neprozradil, zda pojmenování má nějaký hlubší význam
Zdroj: TASR
NEWS
Uložit Uložené

Aby toho nebylo málo, přejmenoval i finančního šéfa firmy Zacha Kirkhorna, ze kterého je „mistr mince“.

Šéfové firem se v angličtině běžně označují zkratkou CEO, čili chief executive officer. Elonu Muskovi však přišlo toto pojmenování pozice zřejmě moc obyčejné, jelikož se přejmenoval na „technokinga Tesly“, informovaly o tom Hospodářské Noviny.

Aby toho nebylo málo, přejmenoval i finančního šéfa firmy Zacha Kirkhorna, ze kterého je nyní „Master of Coin“. Obě nová označení pozic už stihla automobilce schválit i americká komise pro cenné papíry a platná budou už od pondělí. Musk však nevydržel tak dlouho čekat a za technokinga se již označil na svém Twitteru.

Doporučeno
Čeští studenti postoupili v soutěži P&G CEO Challenge mezi 8 nejlepších týmů Evropy Čeští studenti postoupili v soutěži P&G CEO Challenge mezi 8 nejlepších týmů Evropy 16. března 2021 15:00

Z Elona Muska už nie CEO Tesly ale Technoking. Zatiaľ nikto neprezradil, či bizarné pomenovanie má nejaký hlbší význam
Zdroj: Twitter / @Elonmusk

Z jakého důvodu Tesla přejmenovala manažerské posty a jaký mají význam, zatím nikdo netuší. Předpokládá se však, že v případě „mistra mince“ Kirkhorna půjde o narážku na jeho nedávnou obrovskou investici do bitcoinu.

Další zajímavostí je, že komise pro cenné papíry vůbec kuriózní úpravu titulů Tesle schválila, neboť s ní Musk nemá zrovna nejlepší vztahy. Nedávno se s nimi dokonce soudil.

Domů
Sdílet
Diskuse