Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2021 7:15
Čas čtení 1:48
Dominik Vetrák

Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepší než všechny jeho scény v Suicide Squad dohromady

Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepší než všechny jeho scény v Suicide Squad dohromady
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Epilog je v Snyder Cutu vynikající. Vznikl až loni a režisér Zack Snyder herce režíroval i přes Zoom.

Většina fanoušků, kteří se Snyderovy verze komiksovky Justice League nemohli dočkat, už film zřejmě viděli. My jsme snímek zrecenzovali (klikej sem) a porovnali jsme i 10 největších rozdílů mezi starou a novou verzí (klikej sem). Největším rozdílem ve filmu je jeho epilog, který v původní verzi chybí.

Šlo totiž o dodatkové scény, které Zack Snyder natočil loni v rámci dotáček pro dokončení své původní vize. V epilogu se přesouváme do postapokalyptické budoucnosti, kde vidíme Batmana (Ben Affleck), Flashe (Ezra Miller), Cyborga (Ray Fisher), Meru (Amber Heard), Deathstoka (Joe Manganiello) a Jokera (Jared Leto).

Doporučeno
Recenze: Snyderova verze Justice League je lepší film než kinoverze. Navíc končí úžasným epilogem a novými akčními scénami Recenze: Snyderova verze Justice League je lepší film než kinoverze. Navíc končí úžasným epilogem a novými akčními scénami 19. března 2021 13:09

Před někým se skrývají a divákům rychle dojde, že to není Steppenwolf ani Darkseid. Skrývají se před Supermanem, který se z nějakého důvodu přidal na stranu záporáků (o tom zase jindy).

Většinu scény tvoří rozhovor mezi Batmanem a Jokerem. V rámci DCEU (filmy z rozšířeného DC světa: Man of Steel, Batman vs. Superman, Suicide Squad, Justice League, Aquaman, Wonder Woman, Shazam!...) jde o jejich první rozhovor a reálné setkání. O čem se baví, ti prozradí už samotný film, ale nás potěšilo hlavně zpracování Jokera.

Jared Leto k postavě přistoupil úplně jinak. Jeho Joker je v Snyder Cutu výrazně lepší postavou než v Suicide Squad. Nemluví takovým otravným stylem, má inteligentní a promyšlené repliky, ví, jak se Batmanovi dostat pod kůži, ale stále si přitom zachovává svoji „šílenost“.

Snyder Cut Justice League
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

Těch pár minut s ním bylo lepších než všechny jeho scény v Suicide Squad. I proto bychom byli rádi, kdyby dostal další šanci (což v článcích prosazujeme již celé roky). Snad kvalita a divácké ohlasy či ty z recenzí na Snyder Cut něco v budoucích plánech studia Warner Bros. změní a dočkáme se Jokerova filmu v podání Jareda Leta.

„Snová“ postapo sekvence je zároveň jedinou scénou, kterou Zack Snyder natočil po ohlášení příprav Snyder Cutu. V rozhovoru pro Insider jsme se dozvěděli, že Snyder celou dobu chtěl, aby se Affleck Batman a Letův Joker setkali v jedné scéně, ale během natáčení Justice League nedokázal přijít na vhodný způsob, jak to udělat. Pro Snyder Cut ho však našel a musíme říci, že funguje na výbornou.

Snyder Cut Justice League
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

Podle Zackovy manželky a producentky snímku Deborah se Zack Snyder pokoušel Jareda Leta o natočení nových scén přesvědčit několik let. Měl s ním mluvit už od dob premiéry Suicide Squad. Leto si roli Jokera zpočátku zopakovat nechtěl, ale nakonec souhlasil. Natáčení nových scén zabralo jen 3 dny.

Kvůli pandemii však nemohli být všichni herci pohromadě. Jared Leto a Ben Affleck se proti sobě na place nikdy nepostavili. Můžeš si všimnout, že jeden druhému jsou stále otočení zády. Reálně byli spolu na natáčení jen Amber Heard, Ben Affleck, Joe Manganiello a Ray Fischer. Ezra Miller v té době natáčel Fantastická zvířata 3 v Londýně, a tak ho Snyder režíroval přes Zoom.

Domů
Sdílet
Diskuse