Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 6:55
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Ukrajinské město si chce změnit název na New York. Věří, že tak přitáhne turisty i peníze

Ukrajinské město si chce změnit název na New York. Věří, že tak přitáhne turisty i peníze
Zdroj: Wikimedia Commons/Photography Unfolded
NEWS
Uložit Uložené

Ukrajinské město věří, že oživí změnou jména svůj cestovní ruch.

Výlet do New Yorku možná nebude tak nedostupný jako dosud. Městečko na východě Ukrajiny se totiž plánuje přejmenovat právě na New York. Nejde však o nějaký zoufalý pokus, jak napodobit americkou metropoli. Město Novhorodske skutečně vzniklo pod jménem New York v roce 1846 jako součást Ruského impéria, ale v dobách Sovětského svazu se muselo přejmenovat, informuje ČT24.

Doporučeno
Budoucnost hudebních festivalů je nejistá. Pořadatelů pěti velkých festivalů jsme se zeptali, jak to vidí s letošním létem Budoucnost hudebních festivalů je nejistá. Pořadatelů pěti velkých festivalů jsme se zeptali, jak to vidí s letošním létem 22. března 2021 16:36

Komunisté považovali původní název za kapitalistický a imperialistický, a tak mu vymysleli vhodnější jméno, které lépe zapadlo do geografického názvosloví Sovětského svazu. Nakonec v roce 1951 zvítězil název Novhorodske, ale nyní se objevuje stále více hlasů, které podporují myšlenku návratu k původnímu jménu.

Domů
Sdílet
Diskuse