Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 11:59
Čas čtení 0:32
Tereza Šnajdrová

Zloději vykradli hrob Karla Gotta

Zloději vykradli hrob Karla Gotta
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KAREL GOTT
Uložit Uložené

Z vrchní části pamětní desky zmizel zlatý slavík a odcizeny byly i další předměty.

Zloději a vykradači hrobů řádí všude. Tentokrát si za cíl vybrali hrob Karla Gotta v pražských Malvazinkách, kde z jeho pamětní desky ukradli malého zlatého slavíka, který shůry hlídal Mistrovo místo odpočinku, informuje Super.cz.

Doporučeno
Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů 22. března 2021 10:05

Zlatého slavíka, kterého Ivaně Gottové věnoval jeden z fanoušků, zloději sprostě ulomili z pamětní desky, což šokovalo nejen rodinu, ale i Gottovy příznivce, kteří na Mistra často u hrobu vzpomínají. 

Odcizen nebyl pouze slavík, z hrobu se kradou i drobné dárky a upomínkové předměty od fanoušků. „Bohužel, poslední dobou se opravdu věci a dárečky z hrobu Karla Gotta ztrácejí, nejen tedy zmíněný slavík. Je nám líto, čeho jsou někteří lidé schopni,“ napsala mluvčí rodiny Aneta Stolzová.

Zatím není známo, zda se rodina rozhodne podniknout nějaké další kroky k zabezpečení Gottova posledního odpočinku, avšak hlídat hrob či celý hřbitov 24 hodin denně je takřka nemožné. 

Doporučeno
Minuta ticha za oběti koronaviru. Dnes ve 12:00 Česko umlkne a rozezní se zvony Minuta ticha za oběti koronaviru. Dnes ve 12:00 Česko umlkne a rozezní se zvony 22. března 2021 10:28
Domů
Sdílet
Diskuse