Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 11:55
Čas čtení 6:06
Tereza Šnajdrová

„Ty fašistická ku**o, rozbijeme ti tlamu.“ Poslankyně a senátorky se nám svěřily, s jakými vyhrůžkami bojují každý den

„Ty fašistická ku**o, rozbijeme ti tlamu.“ Poslankyně a senátorky se nám svěřily, s jakými vyhrůžkami bojují každý den
Zdroj: Twitter/Olga Richterová/se souhlasem Markéty Pekarové Adamové
POLITIKA
Uložit Uložené

Nejen lidé na sociálních sítích nejdou pro urážku daleko a dost možná tě překvapí, jak často dochází k útokům na politicky aktivní ženy.

Obvodní soud pro Prahu 1 začal v březnu řešit žalobu místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové na občanskou aktivistku Nelu Liskovou, která v roce 2019 na sociálních sítích sdílela smyšlené výroky Pirátky týkající se volných bytů pro migranty. Schránka Richterové se ihned začala plnit nenávistnými zprávami od mnoha občanů, což, jak se ukázalo, není nic neobvyklého.

Podporu Richterové (Piráti) vyjádřila i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která na Twitteru zveřejnila jednu z mnoha urážlivých zpráv plných nadávek, jimiž ji častují lidé na sociálních sítích. Žen ve vyšší politice jsme se proto zeptali, jak často takovým útokům musí čelit a máme pro tebe i příklady těch nejhorších, které jim občané posílají.

Doporučeno
Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) 31. března 2021 13:00

Věra Kovářová (STAN) se s urážlivými zprávami nesetkává každý den, přesto se podivuje nad jejich vulgaritou

Setkáváte se s urážkami a výhružnými zprávami kvůli tomu, že jste politicky aktivní žena?
V osobním kontaktu se s urážkami a výhružnými zprávami setkávám jen velmi výjimečně a myslím, že si s nimi dokážu vcelku zdatně poradit. V písemné komunikaci, zejména v e-mailu, je četnost vulgárních sdělení o něco větší.


Jak se k takovým zprávám stavíte?

Invektivní zprávy rozděluji do 2 skupin: Zprávy, které míří k nějakému tématu. Nad těmi se, ač jsou hrubšího charakteru, zamýšlím a snažím se na ně konstruktivně reagovat. Ve většině případů pak s autorem takové zprávy dojdeme ke smíru. A dále extrémně vulgární zprávy bez pointy. Ty si se přečtu, občas se naučím pár nových českých slov, a podivím se nad vulgaritou, s jakou někteří lidé dokáží napsat úplně cizímu člověku.

Ukázky zpráv, které místopředsedkyně STAN Věra Kovářová dostává

„Hele, poslyš ty kr**o, já si taky, když si pozvu svou maminku do práce, taky jí nemůžu nalít pivo k obědu. A v zaměstnání taky nemůžu pít. Jo, všichni jsme si rovni, že. Raději zhubni, kdo se má na tu tvou vypasenou postavu dívat. Jsi blbá jak tágo, ale co bych chtěl.”

„OVARE – Ty HNUSE OVAROVÝ, jsi k BLÍTÍ, vypadáš po mordě vyleštěná jako psí KOULE, a rudá jako čerstvě opařená svině, po tom hnusným rypáků, ani ti ten hadr podvazáný na OVAROVÝM hrtoni, ti nic nepomáha, abys zamaskovala ten svinčí presvůřtový OVAR, ale i přesto evokuješ opařenou bachyni před zabíjačkou!!!!!!!!!!!!”

„Ty máš, jak jsme si již několikrát všimli, pří tvém BLÍTÍ tvých smradlavých kun**ch HO**N zjevně ‚drkotavou‘, vzdychavou, štěkotavou psychickou schizofrenii, když vysr***š ty tvé tradičně pro***vené EXKREMENTY, tak ‚drkotáš‘ jako EXTREMISTICKÁ sline vyčichla, sprostá ku... od 2.5% celťáků stanových hnusných zm***ků!!“

Věra Kovářová (STAN) se na toto téma často vyjadřuje i na svém Facebooku.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96522 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak poslankyni Janě Černochové (ODS) přišla poštou nábojnice.
  • Jak se s výzvami ke znásilnění a podobnými zprávami vyrovnává poslankyně Olga Richterová (Piráti).
  • Jak k vyhrůžkám přistupuje poslankyně Miroslava Němcová (ODS)
Domů
Sdílet
Diskuse