Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2021 16:41
Čas čtení 1:38
Dominik Vetrák

Tak nahlas jsme se ještě nesmáli. Upírská komedie What We Do in the Shadows má úžasné postavy, které si okamžitě zamiluješ

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tvůrci celovečerního mockumentary What We Do in the Shadows se pustili do seriálové adaptace. Podařila se na jedničku.

What We Do in the Shadows je film z roku 2014 od Jemaina Clementa a Taiki Waititiho. Oba si ve filmu také zahráli, a to role upírů. Snímek je natočen stylem mockumentary, takže jde o mix dokumentárního stylu a komedie/parodie. Postavy jsou si tak vědomy toho, že je někdo natáčí, zároveň však žijí svým klasickým životem a sem tam poskytnou štábu krátké rozhovory a vyjádření.

Po úspěchu filmu jsme se ale nedočkali pokračování. Tvůrci se místo toho pustili do stejnojmenného seriálu, který je ještě lepší. Využívá všechny silné zbraně filmu a buduje na věcech, které fungují. V centru dění jsou tři upíři – Nandor, Nadja a Laszlo, které obsluhuje Nándor „familliar“ Guillermo, v podstatě je to jeho sluha.

Doporučeno
The Invincible je animovaný seriál, ve kterém záporáci trhají superhrdinům hlavy a nepřežijí ani hlavní postavy The Invincible je animovaný seriál, ve kterém záporáci trhají superhrdinům hlavy a nepřežijí ani hlavní postavy 1. dubna 2021 14:44

Seriál má stálou dějovou linii, která se postupně rozvíjí, v mnoha epizodách od ní ale odbočí a věnuje se jinému tématu. Tvůrci tak mohou diváka pobavit v jiných lokalitách, s jinými postavami a i v úplně jiném stylu, který by vázání se na jednu dějovou linii nedovolilo. Pokud se ti líbil film, nepochybně ti sedne i seriálový humor. Už po pár epizodách jsme na něj byli tak navnadění, že jsme se nahlas smáli.

Humor vyplývá z několika věcí. Někdy se dá zasmát i přízvuku herců či jejich nadávkam (Nandorovo „fu**ing guy“ je legendární). Scénář ale ve velkém těží hlavně z faktu, že tito tři upíři jsou staří stovky let, a tak mají buď zastaralé názory, nebo neznají současné technologie a zvyky. Následný herecký přednes všech zúčastněných je natolik autentický a vtipný, že se nebudeš zvládat přestat smát (obzvláště při epizodě s řetězovým e-mailem o kletbě).

What We Do In The Shadows
Zdroj: FX

Drtivá většina seriálu se odehrává v noci nebo v tmavých místnostech. Vše je ale perfektně nasvícené, a tak se nestane, že bys nevěděl, co se děje na obrazovce. Těšit se můžeš na camea (malé, krátké role) slavnějších herců a nějaké ty trikové scény, které se nadmíru povedly. Po 2 sériích nás akorát mrzí, že jsme neviděli více vlkodlaků. Zatím byli jen v jedné epizodě, a ta se podařila na jedničku.

What We Do in the Shadows je vynikající komediální seriál, který si okamžitě zamiluješ. Epizody mají jen něco přes 20 minut, během kterých se zasměješ hned několikrát. Oblíbíš si postavy, zaujme tě děj a tito tři upíři se stanou tvými každodenními přáteli, od kterých nebudeš moci odtrhnout oči.

Doporučujeme ale nekoukat trailer, protože ten neprodává ty nejlepší vtipy. Ty na 100 % fungují až při sledování epizody, protože tvůrci často stráví přípravou vtipu i 5 minut. Následně má ale silný dopad.

What We Do In The Shadows
Zdroj: FX
Domů
Sdílet
Diskuse