Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2021 12:08
Čas čtení 0:54
Marián Mauik Biel

Tvůrci Pokémon Go přichází s hrou Codename: Urban Legends, která je vytvořená primárně pro 5G technologii

Tvůrci Pokémon Go přichází s hrou Codename: Urban Legends, která je vytvořená primárně pro 5G technologii
Zdroj: Niantic, Inc.
TECH 5G
Uložit Uložené

Samozřejmě, jde o hru založenou na rozšířené realitě. V 5G síti bude fungovat rychleji a stabilněji. Niantic na to vytvořil AR Alliance s několika světovými operátory.

Určitě si pamatuješ léto 2016. Mimo jiné tehdy i do Česka dorazila hra Pokémon Go od firmy Niantic. Fungovala na principu rozšířené reality (augmented reality – AR), přes displej mobilu jsi viděl v reálném světě různé prvky hry a kvůli sbírání virtuálních předmětů museli hráči chodit na reálná místa.
 
Codename: Urban Legends je znovu AR hra, takže využívá gyroskop, akcelerometr a GPS. Úkolem je ve skutečném světě vytvářet skupiny, které pak bojují proti virtuálním animovaným postavám nebo získávají různé bonusy. Zdá se, že při této mobilní hře se dá opravdu zapotit. Minimálně při vyhýbání se střelám protivníků.

Doporučeno
10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 28. ledna 2021 9:30


Jelikož jde o exteriérovou mobilní hru, připojení na mobilní internet je zásadní. Při datově náročných AR titulech to platí dvojnásob. Codename: Urban Legends je tedy vytvářena primárně pro 5G sítě, pro které může být úspěšný herní hit první aplikací na praktické využití technologie i pro běžné uživatele.
 
5G totiž není jen o rychlosti připojení. Dovoluje mnohem menší latenci a připojení více hráčů/uživatelů na jednom místě současně. Niantic říká, že odezva je při hraní v 5G až desetinásobně rychlejší a zvládá desetinásobně více připojených zařízení na daném místě současně.

Niantic proto vytvořil takzvanou AR Alliance, jejímž cílem má být vytvoření platformy na využívání AR aplikací a her na celé planetě. Partnery této aliance je již devět velkých operátorů. Demo Codename: Urban Legends testují na 5G sítích operátorů Deutsche Telekom, Globe Telecom a Verizon.

Zpět
Sdílet
Diskuse