Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2021 13:37
Čas čtení 1:05
Tereza Šnajdrová

Toto je e-památník obětem pandemie koronaviru. Vzpomínku na blízkého můžeš přidat i ty

Toto je e-památník obětem pandemie koronaviru. Vzpomínku na blízkého můžeš přidat i ty
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Internetové stránky lidem umožní sdílet stesk, smutek a vzpomínku na své blízké.

Za Iniciativou Sníh stojí hned několik českých i zahraničních odborníků zabývajících se průběhem a dopady pandemie koronaviru, která již více než rok sužuje celý svět. Pamatnikpandemie.cz je internetová stránka, která lidem umožní sdílet stesk, smutek a vzpomínku na své blízké. Pokud jsi i ty přišel o někoho blízkého, nyní se můžeš podělit o vzpomínku na něj.

Doporučeno
Kdo je Petr Arenberger: Nový ministr zdravotnictví je příznivcem očkování Sputnikem V Kdo je Petr Arenberger: Nový ministr zdravotnictví je příznivcem očkování Sputnikem V 7. dubna 2021 11:51

E-památník obětí pandemie symbolicky představuje počet zemřelých v každém jednotlivém dni i časový interval připadající na jednotlivá úmrtí, ale ukazuje i konkrétní, lidský rozměr této stále ještě probíhající tragédie. Postupně přibývají vzpomínky na jednotlivé oběti pandemie, na jejich nezaměnitelné osudy,“ uvedl člen Iniciativy Sníh Jan Eret.

Výzvu o zaslání příběhů před pár týdny zveřejnil na svém Twitteru i uznávaný vědec a člen iniciativy Jaroslav Flegr. 

Desítky tisíc obětí nejsou jen údaj, každá oběť žila svůj jedinečný příběh, který pandemie náhle ukončila. Nyní je na nás, abychom nesli jejich památku jako připomínku lidské křehkosti a zranitelnosti,“ hlásá úvodní stránka e-památníku. 

e-památník
Zdroj: Reprofoto/Iniciativa Sníh

Své vzpomínky během pár chvil zveřejnilo hned několik pozůstalých. „Tatínku, letos v listopadu bys šel do důchodu, těšil ses na to. Chtěl jsi toho ještě spoustu, to je strašný prostě,“ napsal jeden z občanů. 

Moc mi chybíš, dědečku! Odpusť mi, že jsem víc nebojovala za to aby mne k tobě pustili. Musel jsi být tak sám a tak dlouho. Kéž bych s tebou mohla být nakonci a říci ti, jak strašně moc tě mám ráda. Snad jsi to věděl. Miluju Tě,“ přidává se další.

Doporučeno
Způsob odvolání Blatného ukazuje, v jakém rozkladu se současná vláda nachází, reaguje opozice na konec ministra zdravotnictví Způsob odvolání Blatného ukazuje, v jakém rozkladu se současná vláda nachází, reaguje opozice na konec ministra zdravotnictví 7. dubna 2021 11:31
Domů
Sdílet
Diskuse