Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2021 13:17
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

Je to projev nejhlubšího úpadku, kritizuje šéf Senátu Vystrčil prezidenta, který novináře označil za hyeny

Je to projev nejhlubšího úpadku, kritizuje šéf Senátu Vystrčil prezidenta, který novináře označil za hyeny
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák/Martin Baumann
NEWS MILOŠ VYSTRČIL MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Stalo se tak ve středu na Pražském hradě před jmenováním nového ministra zdravotnictví.

Těsně před středečním ceremoniálem na jmenování nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) se prezident Miloš Zeman hanlivě vyjádřil na konto všudypřítomných novinářů. „Pozvěte hyeny,“ zaznělo z jeho úst. Takové chování je podle šéfa Senátu Miloše Vystrčila (ODS) neomalené a nepřijatelné, informuje iDnes.

Doporučeno
„Pozvěte hyeny,“ prohlásil prezident směrem k novinářům těsně před jmenováním nového ministra zdravotnictví „Pozvěte hyeny,“ prohlásil prezident směrem k novinářům těsně před jmenováním nového ministra zdravotnictví 7. dubna 2021 13:15

Považuji za projev nejhlubšího úpadku, pokud jsou zástupci například médií nazýváni hyenami anebo ochránci naší bezpečnosti čučkaři,zkritizoval Vystrčil dva Zemanovy výroky. Podle šéfa Senátu není prezident jediný, kdo se chová bezohledně a sprostě. „Zkusme porazit tu nectnost,“ řekl směrem k Zemanovi a premiérovi Babišovi (ANO), který se podle něj k odvolanému ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému zachoval nečestně

Miloš Vystrčil se mimo jiné nechal slyšet, že právě prezident spolu s premiérem mají velký díl odpovědnosti na chaosu a nedodržování pravidel, k němuž v Česku dochází. „Obcházení a nedodržování pravidel se stává vlastně hlavním nástrojem vládnutí,“ doplnil nakonec.

Podle tweetu mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka bylo prezidentovo označení novinářů zcela správné a Miloše Vystrčila označil za pokrytce.

Domů
Sdílet
Diskuse