Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2021 11:02
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Přeživší pádu Kellnerovy helikoptéry promluvil. Havárii zřejmě nezavinila technická porucha

Přeživší pádu Kellnerovy helikoptéry promluvil. Havárii zřejmě nezavinila technická porucha
Zdroj: Alaska Department Of Public Safety
NEWS
Uložit Uložené

Jediný přeživší David Horváth promluvil o tragické nehodě vrtulníku.

Koncem března došlo na Aljašce k tragické nehodě vrtulníku, v němž zahynulo pět členů posádky včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Jediným přeživším je bývalý mistr světa ve snowboardingu David Horváth, který miliardáře často fotil a právě jeho zdravotní stav se konečně zlepšil a Horváth poprvé promluvil o kolizi, informují Novinky.

Doporučeno
Toto je vše, co zatím víme o pádu helikoptéry Petra Kellnera na Aljašce Toto je vše, co zatím víme o pádu helikoptéry Petra Kellnera na Aljašce 29. března 2021 9:03

Z toho, jak jsme mluvili s Davidem Horváthem, tak snad mohu jen říct, že nic nenasvědčuje technické poruše. Že to byla skutečně souhra nějakých nešťastných náhod, povětrnostních podmínek, přistávacích podmínek,“ prozradil mluvčí Kellnerovy finanční skupiny PPF Vladimír Mlynář s tím, že věc musí posoudit vyšetřovatelé.

Předběžná zpráva o nehodě vrtulníku bude Národním úřadem pro bezpečnost v dopravě zřejmě zveřejněna příští týden. Detailní vypracování závěrů však může trvat i rok a ačkoliv přeživší David Horváth projevil zájem vypovídat, podle vyšetřovatele nehody Clinta Johnsona toho zatím není schopen.

Pozornost všech vyšetřovatelů se zatím soustředí na vrak helikoptéry Airbus AS350B3, který byl převezen do Anchorage, kde ho zkoumá dvanáctičlenný tým. Johnson prozradil, že se podařilo získat část elektroniky k palivovému systému vrtulníku, na níž se ukládají data o tlaku, rychlostech a teplotách. Vyšetřovatelům se také povedlo najít vysílací zařízení, které v případě havárie kontaktuje záchranáře a předá jim GPS souřadnice, což se ovšem nestalo.

Doporučeno
Miliardář Kellner pocházel z chudé rodiny a vybudoval gigant. Svůj soukromý život si držel v tajnosti Miliardář Kellner pocházel z chudé rodiny a vybudoval gigant. Svůj soukromý život si držel v tajnosti 29. března 2021 12:55
Domů
Sdílet
Diskuse