Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2021 10:41
Čas čtení 1:40
Daniel Mikolášik

Zabavili jim luxusní auta i hotovost. Policie zadržela mezinárodní gang, který operoval i v Česku

Zabavili jim luxusní auta i hotovost. Policie zadržela mezinárodní gang, který operoval i v Česku
Zdroj: Policie Slovenské republiky
NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Gang vykonával trestnou činnost v devíti evropských státech.

V rámci mezinárodní operace na území devíti evropských států zadržela policie v uplynulých dnech rozsáhlou organizovanou skupinu obchodníků se zakázanými látkami s hormonálním účinkem.

V čele skupiny stáli tři hlavní pachatelé, z toho dva Slováci. Zadrženo a obviněno bylo několik osob. Na páteční tiskové konferenci o tom informoval ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a člen společného vyšetřovacího týmu Eurojust Lukáš Starý.

Doporučeno
Slovenští mafiáni uřezávali hlavy, těla mleli masomlýnkem a topili v kyselině. Výbuchy a střelba byly v 90. letech běžné Slovenští mafiáni uřezávali hlavy, těla mleli masomlýnkem a topili v kyselině. Výbuchy a střelba byly v 90. letech běžné 31. března 2019 17:24


„Podařilo se odhalit a zdokumentovat rozsáhlou trestnou činnost v devíti evropských státech. Skupina zajišťovala dovoz účinných látek, ze kterých se následně vyráběly zakázané látky s hormonálním účinkem a de facto padělky oficiálních léčiv, které byly následně distribuovány zejména ve sportovním prostředí minimálně v devíti zemích Evropy,“ přiblížil Frydrych.

Poznamenal, že Slovensko hrálo významnou tranzitní i organizační roli. Samotná trestná činnost probíhala tak, že organizátoři nejdříve zajistili výrobu a dovoz účinné látky z Číny.

Domů
Sdílet
Diskuse