Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2021 10:05
Čas čtení 1:32
Tereza Šnajdrová

Janek Rubeš odhaluje další nekalou praktiku: Takto funguje Rychlá hra TV Barrandov

Janek Rubeš odhaluje další nekalou praktiku: Takto funguje Rychlá hra TV Barrandov
Zdroj: Unsplash/Glenn Carstens-Peters/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Na základě videa Janka Rubeše operátoři svolali skupinu pro podvody, která bude nyní zkoumat Rychlou hru televize Barrandov.

Janek Rubeš, který spolu s Honzou Mikulkou odhaluje nejrůznější nekalé praktiky na YouTube kanále Kluci z Prahy, se tentokrát zaměřil na podvodnou Rychlou hru televize Barrandov, jež patří Jaromíru Soukupovi. Ta z volajících vyloudí i několik tisíc korun, a to vše pomocí nekalých praktik, nátlaku moderátorů a umělého přerušování hovorů. 

Doporučeno
Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji a jak si vedeme v porovnání s okolními státy Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji a jak si vedeme v porovnání s okolními státy 13. dubna 2021 12:30

Rychlá hra se na TV Barrandov vysílá i několik hodin denně a ačkoliv se tváří jako hra, při níž volající může vyhrát až několik tisíc korun, jedná se o teleshopping, který slouží k propagaci časopisu Sedmička.

Princip hry je jednoduchý, divák zavolá na placenou linku, kde jeden hovor stojí 95 korun, uhádne rozdíl mezi obrázky či jméno některého města a může vyhrát finanční odměnu. Jak si Kluci z Prahy vyzkoušeli, dovolat se moderátorovi není tak jednoduché a během deseti pokusů, kdy se pokoušeli hovor uskutečnit, to nevyšlo ani jednou a akorát je to stálo 950 korun. 

Ani spojení s moderátorem však nezaručuje výhru, neboť volající často moderátor odpojí, produkce hovor přeruší nebo z ničeho nic dojde k zastavení vysílání pořadu. Janek Rubeš s Honzou Mikulkou se proto rozhodli poukázat na nekalé praktiky TV Barrandov, kvůli kterým mnoho lidí přišlo o menší i větší částky peněz. „Často šlo o přiznání dětí, které pořad sledovaly a bez svolení rodičů provolaly někdy i desítky tisíc korun,“ uvedli Kluci z Prahy. 

Doporučeno
Janek Rubeš vyzývá k trollení podvodných směnáren. Vyměňte si drobné a obratem zažádejte o jejich vrácení Janek Rubeš vyzývá k trollení podvodných směnáren. Vyměňte si drobné a obratem zažádejte o jejich vrácení 28. ledna 2020 18:00

Pořad Rychlá hra je vytvářen společností Telemedia InteracTV Production Home Limited, která je registrována na Kypru a v Česku dostala již několik pokut v řádu statisíců korun za klamavé praktiky

Pomocí videa Janek Rubeš upozornil na další podvody, které TV Barrandov na diváky dělá a telefonní operátoři aktivovali skupinu pro podvody, jež se pořadem nyní bude zabývat. 

Z prvních tweetů výkonného ředitele Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiřího Grunda je jasné, že operátoři s chováním TV Barrandov nesouhlasí a pokud nedojde k nápravě, budou volání do pořadu Rychlá hra blokovat. „Právě jsme v APMS vyzvali technického poskytovatele plateb (ATS Praha), aby společně s provozovatelem pořadu Rychlá Hra zajistil soulad s dobrými mravy a zákony ČR. Pokud se tak nestane do čtvrtka 15. 4. mohou operátoři přistoupit k BLOKACI tel. čísla,“ napsal na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse