Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 12:25
Čas čtení 1:26
Tímea Krauszová

Personalizované rakve si objednává stále více lidí. Výrobci říkají, že lidé chtějí oslavovat život, a ne truchlit

Personalizované rakve si objednává stále více lidí. Výrobci říkají, že lidé chtějí oslavovat život, a ne truchlit
Zdroj: Wikimedia/Nabokov/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Na první pohled cynická reakce na takovou závažnou událost má podle podnikatelů své opodstatnění. Personalizované rakve vyvolají úsměv uprostřed slz.

Miniatura plachetnice, hasičského auta či obrovská kobliha s náplní. Novozélanďan Ross Hall se již 15 let věnuje výrobě a prodeji personalizovaných rakví. Pro Vice řekl, že jej to napadlo spontánně: v jeden den si uvědomil, že nechce být pohřben v klasické dřevěné rakvi, ale že chce něco osobitého.

Podnikání se rozjíždělo pomalu, zpočátku měl jednu zakázku za půl roku. Dnes spolu se svým týmem vyrábí stovky rakví ročně, přičemž design vytváří podle požadavků zákazníků. 

Doporučeno
Z jejich těla vyteče stolice, moč i krev. Marek uklízí byty po mrtvolách, smrdí to odporně, říká Z jejich těla vyteče stolice, moč i krev. Marek uklízí byty po mrtvolách, smrdí to odporně, říká 19. dubna 2019 14:39

Tygří vzory či pohár piva

Ross Hall, majitel firmy Dying Art, vyrábí rakve na míru. V portfoliu už má opravdu leccos: některé rakve jsou zdobené květinami či zvířecími vzory, další mají fotky sportovců či motorkářů. Nechybí oblíbená zvířátka či krajinomalba Tolkienovy Středozemě.

Domů
Sdílet
Diskuse