Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2021 10:37
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

Ruskou ambasádu v Praze postříkali aktivisté kečupem. Symbolizovat měla krev obětí výbuchu ve Vrběticích

Ruskou ambasádu v Praze postříkali aktivisté kečupem. Symbolizovat měla krev obětí výbuchu ve Vrběticích
Zdroj: Wikimedia/NoJin/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Policie na místě zadržela skupinu lidí.

Skupina aktivistů v noci ze soboty na neděli potřísnila kečupem ruskou ambasádu v Praze na náměstí Borise Němcova. Jeden z účastníků pro server Forum 24 vysvětlil, že kečup měl symbolizovat krev dvou mužů, kteří zemřeli při výbuchu ve Vrběticích z roku 2014.

„Tato akce se snaží protestovat proti faktu, že vrchní představitelé naší země jsou ve více než přátelském styku s mocností, která prokazatelně vraždí lidi, ať už jde o Skripala, o oběti výbuchu ve Vrběticích nebo o pokus o vraždu Alexeje Navalného,” řekl pro Forum 24 jeden z ptorestujících.

Policie na místě zadržela několik osob, které převezla na služebnu. „Na místě jsme ztotožnili sedm osob podezřelých z přestupkového jednání na úseku majetku,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk pro iRozhlas s tím, že případem se policisté budou dále zabývat.

Doporučeno
FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli 17. dubna 2021 22:01

K postříkání ruského velvyslanectví kečupem došlo jen krátce poté, co premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že do výbuchu ve Vrběticích bylo zapojeno Rusko. Jan Hamáček (ČSSD) v této souvislosti vyhostil 18 diplomatů.

Domů
Sdílet
Diskuse