Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2021 15:54
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

Před ruskou ambasádou v Praze demonstrují desítky lidí

Před ruskou ambasádou v Praze demonstrují desítky lidí
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Dorazily desítky lidí.

Před ruskou ambasádou v Praze probíhá demonstrace, na místo dorazilo několik desítek lidí. Jednu osobu už policie zadržela. V noci ze sobory na neděli také skupina aktivistů postříkala budovu ambasády kečupem. Jde o reakci na oznámení vlády a policie o podílu ruských agentů na výbuchu muničních skladů ve Vrběticích.

„Před Ruskou ambasádou v Praze dohlížíme na neoznámené shromáždění. Na místě je několik desítek osob s protichůdnými názory, proto dáváme pozor na to, aby mezi nimi nedošlo ke konfliktu. Jedna osoba byla zajištěna pro přestupkové jednání,“ uvedla policie na Twitteru.

Lidé si s sebou na shromáždění přinesli transparenty, na kterých byly nápisy jako „Putin je vrah“ nebo „Zeman je zrádce“.

Doporučeno
FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli 17. dubna 2021 22:01

K demonstraci na svém twitterovém účtu nepřímo vyzval Benjamil Roll ze spolku Milion chvilek pro demokracii. Ten napsal, že se odpoledne půjde „projít“ na náměstí Borise Němcova, kde ambasáda sídlí. 

„Dnes ve 14:00 se jde Benjamin projít k ruské ambasádě a bude tam hledat svědomí, které tam někde naše vláda ztratila. Pomůžete mu?“ napsal spolek na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse