Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2021 11:30
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Návrat dětí do školek a škol požaduje i radnice Prahy 9. Podá žalobu

Návrat dětí do školek a škol požaduje i radnice Prahy 9. Podá žalobu
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle starosty Prahy 9 Tomáše Portlíka (ODS) je systém rotací dětí ve školách neudržitelný.

Městská část Praha 9 se u Nejvyššího správního soudu domáhá zrušení mimořádných opatření ministerstva zdravotnictví a žádá návrat dětí do mateřských a základních škol. Podle starosty Tomáše Portlíka (ODS), který žalobu podal, už není možné držet děti zavřené doma a nelíbí se mu ani to, že Česká republika je evropským rekordmanem, co se týče délky uzavření škol, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Slovensko, Portugalsko a Švýcarsko rozvolňují, Indie hlásí rekordní přírůstky. Takto bojují s pandemií koronaviru jiné země Slovensko, Portugalsko a Švýcarsko rozvolňují, Indie hlásí rekordní přírůstky. Takto bojují s pandemií koronaviru jiné země 19. dubna 2021 11:19

Chceme zrušit rotace školáků, chceme, aby se vrátily všechny děti zpět a bez výjimek,“ řekl starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). Další podrobnosti by měl zveřejnit na dnešní tiskové konferenci s dalšími kolegy, kteří žalobu podporují. Přidat by se k ní podle Portlíka mohli i starostové dalších pražských obvodů Prahy 3, Prahy 7 a některé obce.

Zpět
Sdílet
Diskuse