Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2021 18:20
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

Pátrání po patnáctiletém Tomášovi z Brna pokračuje. Nepomohlo ani snížení hladiny řeky

Pátrání po patnáctiletém Tomášovi z Brna pokračuje. Nepomohlo ani snížení hladiny řeky
Zdroj: HZS Jihomoravského kraje
NEWS PÁTRÁNÍ PO TOMÁŠOVI Z BRNA
Uložit Uložené

Policisté, hasiči i veřejnost po chlapci pátrají již osmý den.

Ve středu se k pátrání po pohřešovaném patnáctiletém chlapci z Brna opět připojili i hasiči, kteří hned ráno snížili hladinu řeky Svratky, avšak ani to k nalezení Tomáše Pospíšila nepomohlo. Po ztraceném mladíkovi se pátrá již osmý den a zatím se našlo pouze několik jeho osobních věcí, informuje Policie ČR.

Doporučeno
Pohřešovaný chlapec z Brna: Nenašli jej ani potápěči či vrtulník. Pátrá se po něm již sedmý den Pohřešovaný chlapec z Brna: Nenašli jej ani potápěči či vrtulník. Pátrá se po něm již sedmý den 20. dubna 2021 11:08

Tomáše začali policisté hledat hned ve středu večer, když jeho rodiče oznámili, že se nevrátil domů. Již osmý den tak kriminalisté spolu s dobrovolníky prohledávají okolí brněnských městských částí Jundrov, Komín, okolí řeky Svratky a přilehlých lesních oblastí.

Mladík je asi 170 cm vysoký hubené postavy, má hnědé oči a tmavé krátce střižené vlasy. Na sobě má černé tepláky, na nohou černobílé tenisky Nike a mikinu. Podle zatímního zjištění policistů by se měl večer a v noci pohybovat v Komíně a Jundrově,popsal mladíka policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ačkoliv kriminalisté spolu s hasiči řeku Svratku a její břeh prohledávali již v uplynulých dnech, dnes se rozhodli snížit její hladinu a hledat znovu.

„Při středečním pátrání policisté při společné akci s hasiči a strážníky městské policie využívali snížení hladiny řeky Svratky o jeden metr. Znovu prohledali vedle dna i především břehy řeky. Postupně propátrali úsek od splavu v Komíně až Anthropos. Ze vzduchu měli také podporu kolegů z letecké služby. Chlapce se nepodařilo vypátrat,“ uvedl Malášek. Ani to však nevedlo k nalezení dalších stop po zmizelém Tomášovi.

Otec zmizelého dnes také požádal veřejnost, aby se nesnažila případ vyšetřovat a soustředila se pouze na pátrání. „Nepřejeme si nic jiného, než najít Toma, ale již se vytrácí zdravý rozum a racionální chování. Není možné ignorovat zákony. Od toho je tu policie. Prosíme, zanechte těchto aktivit a nesnažte se vést vlastní vyšetřování. Tyto aktivity zaměstnávají policii a nezbývá čas na pátrání po Tomovi. Respektujte to, prosím,“ prohlásil.

Doporučeno
Studio Pixar posouvá hranice. Hledá trans herečku Studio Pixar posouvá hranice. Hledá trans herečku 21. dubna 2021 17:02
Domů
Sdílet
Diskuse