Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2021 14:19
Čas čtení 0:28
Adam Novosad

Rusko stahuje svá vojska z ukrajinské hranice i z Krymu, prý prokázala schopnost bránit vlast

Rusko stahuje svá vojska z ukrajinské hranice i z Krymu, prý prokázala schopnost bránit vlast
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložit Uložené

Stažení vojsk oznámil ve svém projevu ministr obrany Sergej Šojgu.

Rusko stahuje své vojsko z ukrajinské hranice. Ve čtvrtek 22. dubna to oznámil ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého ruská armáda prokázala svou připravenost bránit zemi, uvádějí The Moscow Times.

Vojenské cvičení mělo podle expertů způsobit shromáždění více než 100 tisíc vojáků Ruské federace na hranicích s Ukrajinou i na anektovaném poloostrově Krym, což na Západě vyvolalo vlnu nevole. Spojené státy americké obvinily Rusko z provokací a eskalace napětí, zatímco stejné výčitky zaslalo Rusko západním mocnostem.

Doporučeno
Česko vyhostí dalších 60 pracovníků ruské ambasády, zastropuje jejich počet podle Vídeňské úmluvy Česko vyhostí dalších 60 pracovníků ruské ambasády, zastropuje jejich počet podle Vídeňské úmluvy 22. dubna 2021 15:10
Ukrajina, Rusko, vojna, anexia, Krym
Zdroj: TASR

Ministr obrany Šojgu rozkázal vojenským jednotkám stažení z aktuálních pozic a návrat na domovské základny od 23. dubna. „Myslím, že cíle této náhlé inspekce byly naplno dosaženy,“ prohlásil ministr ve svém projevu. Ruská armáda je podle něj připravena bránit vlast před jakýmkoli útokem.

Doporučeno
Miroslava Němcová: Zeman by měl abdikovat Miroslava Němcová: Zeman by měl abdikovat 22. dubna 2021 12:19
Domů
Sdílet
Diskuse