Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2021 16:33
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Pilotní projekt v Británii: Party v klubu pro tisíce lidí bez roušek i rozestupů

Pilotní projekt v Británii: Party v klubu pro tisíce lidí bez roušek i rozestupů
Zdroj: Flickr/David Domingo/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Clubbing se pomalu vrací, byť zatím jen v testovací fázi.

V pátek 30. dubna spustili v Liverpoolu testovací provoz klubu v opuštěném skladu, kde se během dvou dnů setká přibližně šest tisíc milovníků elektronické hudby. Cílem akce je otestovat, zda a jak mohou fungovat kluby při ustávající pandemii bez nutnosti dodržování sociálního odstupu či nošení roušek, informuje BBC.

Doporučeno
Daniel Pražák o distanční výuce: V mikrofonu občas slyším žáky, jak místo učení paří Minecraft. Důležité je si to nebrat osobně Daniel Pražák o distanční výuce: V mikrofonu občas slyším žáky, jak místo učení paří Minecraft. Důležité je si to nebrat osobně 29. dubna 2021 14:30

Akci podporuje samotná britská vláda, která na projektu spolupracuje s majiteli klubů i vědci. Na vstup do klubu se vyžaduje negativní test na koronavirus, ale následně můžeš svou roušku odložit do kapsy a bavit se tak, jakoby pandemie neexistovala. Výzkumníci budou zjišťovat, zda větší množství lidí ve vnitřních prostorách zvyšuje efektivitu šíření viru.

Na diskotéce ve skladu však nepůjde o zcela odvázanou zábavu, protože výzkumníci do interiéru nainstalovali několik kamer a monitorovacích zařízení, aby mohli analyzovat pohyb návštěvníků i místa, kde se budou vytvářet bubliny vzduchu bez dostatečné cirkulace, což by potenciálně mohlo způsobovat vyšší riziko přenosu koronaviru.

Návštěvníci museli souhlasit s podmínkou, že se pět dní po absolvování diskotéky nechají otestovat PCR metodou.

Domů
Sdílet
Diskuse