Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 17:42
Čas čtení 1:17
Vojtěch Vanda

Radovan Krejčíř se bojí o svůj život. Jeho zdravotní stav se v jihoafrickém vězení prý zhoršuje

Radovan Krejčíř se bojí o svůj život. Jeho zdravotní stav se v jihoafrickém vězení prý zhoršuje
Zdroj: ČTK/AP
NEWS
Uložit Uložené

Odsouzený podnikatel Radovan Krejčíř údajně nezažívá nejlepší chvilky. Kvůli svému zdraví se bojí, že by mohl umřít v jihoafrickém vězení.

Jeden z nejobávanějších gangsterů České republiky, odsouzený podnikatel Radovan Krejčíř, v jihoafrickém vězení strádá. Údajně se mu natolik zhoršuje fyzické a psychické zdraví, jak informuje jihoafrický web IOL že se bojí, že za mřížemi umře. Medium citovalo jeho právničku Nastasju Otrebski, která jej navštívila tento týden ve věznici Leeuwkop.

Doporučeno
Vilu mafiána Radovana Krejčíře zachvátil požár. Původní hodnota domu byla 400 milionů korun Vilu mafiána Radovana Krejčíře zachvátil požár. Původní hodnota domu byla 400 milionů korun 20. srpna 2019 10:10

Krejčíř si odpykává trest za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos, který mu v roce 2015 vynesl 35 let za mřížemi. Dvaapadesátiletého rodáka z Českého Těšína tak čeká ještě dlouhá doba mezi čtyřmi stěnami. V poslední době mu však pobyt ve vězení nedělá vůbec dobře, jak tvrdí jeho právnička, která, přestože nemůže sdělit detaily, uvedla, že se mu v posledních měsících výrazně zhoršilo psychické i fyzické zdraví. 

Podle ní je Krejčířovi odpírána lékařská péče. Do nemocnice se dostane až v momentě, kdy zasáhne soud, nicméně i když se nakonec k doktorovi dostane, ani v nemocnici se mu údajně nedostává pořádného vyšetření, které by potřeboval. Prý se to stalo opakovaně. 

Krejčířova právnička si také stěžuje na to, že má český podnikatel u své cely boiler, ze kterého vychází černý kouř, který mu činí potíže s dýcháním. Také se prý nemůže scházet se svými právníky. „Jeho základní práva jsou neustále narušována a vypadá to, že to nikoho nezajímá, a že s tím nikdo nic nebude dělat,“ uvedla Otrebski.

Doporučeno
Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion 24. února 2019 16:57

Krejčířovi se ve věznici Leeuwkop tak prý dostalo „speciálního“ zacházení. Údajně je na samotce, kde nemá chvíli klid. Přišel prý údajně o soukromí, protože má na stropě zrcadlo. Nemá povoleno mluvit s dalšími vězni ani nedostává žádné knížky na čtení. Mluvit nemůže ani u soudu. Oddělení nápravných služeb Jihoafrické republiky to však ale popírá. 

„Radovan Krejčíř není v žádném případě držen na samotce, nehledě na to, že žádné takové ubikace v Jižní Africe již nejsou,“ prohlásil mluvčí Singabakho Nxumalo. „Krejčíř užívá celu, která byla ve věznici Leeuwkop užívána již dříve. Musí být monitorován tak, aby mu byla odpíráno jeho právo na soukromí současně s tím, aby bylo zajištěno, že je v pořádku,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse