Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2021 9:05
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

ČSSD se staví za Jana Hamáčka. „Včerejší schůze byla blamáž. Nejhorší, co jsem v politice zažila,“ řekla Maláčová

ČSSD se staví za Jana Hamáčka. „Včerejší schůze byla blamáž. Nejhorší, co jsem v politice zažila,“ řekla Maláčová
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

„Sociální demokraté jednoznačně podpoří pokračování uzavřené schůze Sněmovny,“ uvedli.

ČSSD na dnešní ráno svolala mimořádnou tiskovou konferenci, na které se představili místopředseda strany Roman Onderka, místopředsedkyně a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a poslanci Jan Birke a Ondřej Veselý.

Představitelé strany uvedli, že v kauze Hamáčkovy cesty do Moskvy se staví za svého šéfa. Přejí si také pokračování včerejšího jednání za zavřenými dveřmi. „Sociální demokraté jednoznačně podpoří pokračování uzavřené schůze Sněmovny,“ uvedli.

Doporučeno
Hamáček: Celou dobu jsem hájil zájmy České republiky Hamáček: Celou dobu jsem hájil zájmy České republiky 4. května 2021 18:23

Podle Maláčové byla úterní schůze tím nejhorším, co zažila. „Včerejší chůze byla blamáž. Bylo to to nejhorší, co jsem v politice zažila a že jsem toho zažila hodně,“ řekla. Kvůli opozici se prý nedostali ke slovu šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun a ředitel rozvědky Marek Šimandl.

V úterý ráno přišel server Seznam Zprávy s informací, že Hamáček na plánované cestě do Ruska chtěl vyměnit kauzu Vrbětice za milion dávek vakcíny Sputnik a uspořádání summitu Bidena s Putinem v Praze. Předseda ČSSD to označil za nesmysl a článek je prý postaven na lžích a spekulacích.

Představitelé strany článek Seznam Zpráv dnes ráno rovněž označili za dezinformaci a zopakovali, že neobsahuje žádnou přímou citaci. Šéf ČSSD Jan Hamáček na tiskovce chyběl, dnes ve 12 hodin uspořádá samostatnou konferenci. 

Zpět
Sdílet
Diskuse