Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2021 13:03
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Elon Musk oznámil, že má poruchou autistického spektra. V show SNL uvedl, že jde Aspergerův syndrom

Elon Musk oznámil, že má poruchou autistického spektra. V show SNL uvedl, že jde Aspergerův syndrom
Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images
OSOBNOSTI ELON MUSK
Uložit Uložené

Miliardář vůbec poprvé veřejně řekl, že má poruchu autistického spektra.

Miliardář a filantrop Elon Musk v sobotu účinkoval v populární komediální americké show Saturday Night Live, kde si vyzkoušel roli hostujícího moderátora. Během úvodní řeči však oznámil, že má poruchou autistického spektra, píší Sky News.

Doporučeno
Vystoupení Elona Muska v SNL bylo pro dogecoin propadákem. Hodnota meme kryptoměny během show výrazně klesla Vystoupení Elona Muska v SNL bylo pro dogecoin propadákem. Hodnota meme kryptoměny během show výrazně klesla 9. května 2021 8:59

„Moderovat Saturday Night Live je skvělé, a to myslím vážně. Někdy, když něco řeknu, musím dodat, že to myslím vážně,“ začal v úvodním monologu. Šéf Tesly nakonec dodal, že je prvním moderátorem show SNL, který žije s Aspergerovým syndromem. „Nebo minimálně prvním, který to přiznal,“ zavtipkoval.

„Vím, že někdy mluvím nebo zveřejňuji podivné věci, ale tak funguje můj mozek. Každému, koho jsem urazil, chci jen říct, že zásadním způsobem změnil elektromobily a posílám lidi v raketě na Mars. Mysleli jste si, že budu úplně normální týpek?“ dodal Musk.

Aspergerův syndrom je pervazivních poruchou autistického spektra, která se projevuje narušením v oblasti sociální interakce, komunikace a vzorců chování. Jde o celoživotní poruchu, která se nedá vyléčit. Pro lidi s Aspergerovým syndromem může být obtížné chápat výrazy obličeje, tón hlasu, vtipy a sarkasmus či abstraktní koncepty. Mají také potíže s interpretován verbální i neverbální komunikace.

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Lidé s Aspergeroým syndromem mají často průměrnou nebo nadprůměrnou inteligenci. Stejnou poruchou trpěli i vědci jako Albert Einstein či Isaac Newton. Aktuálně jednou z nejznámějších osobností s touto poruchou je mladá eko aktivistka Greta Thunberg.

Zpět
Sdílet
Diskuse