Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2021 12:33
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Ředitel pražské ZOO se ohradil proti restrikcím. Hned na druhý den dorazila kontrola z hygieny

Ředitel pražské ZOO se ohradil proti restrikcím. Hned na druhý den dorazila kontrola z hygieny
Zdroj: ZOO Praha
NEWS
Uložit Uložené

Podle Miroslava Bobka je na místě přehodnotit stávající epidemická opatření.

Koronavirová opatření zasáhla většinu podnikání, volnočasové aktivity, kulturu, a dokonce i zoologické zahrady. Ty musely být několik měsíců zavřeny a když konečně mohou otevřít, kapacita areálu může být naplněna pouze z 20 %. Proti tomu se ohradil ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek, podle kterého je takové pravidlo velmi nepromyšlené a ač se snažil s ministerstvem zdravotnictví komunikovat, žádné odezvy se mu nedostalo.

Doporučeno
Parta dětských výtržníků terorizuje Litvínov. Po lidech hází kameny a ničí auta Parta dětských výtržníků terorizuje Litvínov. Po lidech hází kameny a ničí auta 10. května 2021 12:12

Bylo by na místě přehodnotit stávající epidemická opatření. Zavřené pavilony jsou jistě v pořádku, ale limit 20 % kapacity areálu zoo má opačný důsledek, než bylo zamýšleno. Opakovaně jsem volal po komunikaci s ministerstvem zdravotnictví. Doposud marně,“ napsal Bobek na Facebook s tím, že uzavření pavilonů chápe, avšak omezení kapacity na 20 % vnímá jako nesmyslné

Nepředstavoval jsem si ji ovšem jako nepromyšlené rady vzkazované panem ministrem přes média. Ale jestli pan ministr opravdu ví, jak udělat časové sloty pro návštěvu šedesátihektarového areálu a jak zajistit jejich dodržování, rád si jeho konkrétní návrh vyslechnu,“ doplnil pak. 

Jen den po jeho příspěvku, který zaujal mnoho lidí na sociálních sítích, se u bran pražské zoologické zahrady zjevila kontrola z hygieny. „S mým včerejším tvítem k výrokům ministra zdravotnictví o ZOO Praha to určitě nesouvisí, ale už tu máme kontrolu z hygieny,“ napsal.

Domů
Sdílet
Diskuse