Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2021 16:54
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Praha uvítá první Primark zřejmě už od poloviny května

Praha uvítá první Primark zřejmě už od poloviny května
Zdroj: Unsplash/Paul Siewert/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Prodavači by do irského obchodního řetězce měli přijít již v půlce května.

Ačkoliv Primark zatím na českém trhu není, neexistuje snad nikdo, kdo by o něm ještě neslyšel. Irský módní řetězec má pobočky po celém světě a svým zákazníkům nabízí levné a trendy oblečení, čímž se řadí na špičku mezi fast fashion obchody. Od poloviny května by mělo dojít k otevření první české pobočky Primarku, která se rozkládá na třech podlažích na pražském Václavském náměstí, informuje zpravodaj E15.

Doporučeno
Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností 12. května 2021 16:18

S otevíráním maloobchodu můžeme konečně pokročit v plánech na otevření naší první pobočky v České republice. Věříme, že pandemie COVID-19 nezpůsobí další zpoždění,“ uvedla Kateřina Outlá z agentury Grayling, která zastupuje Primark.

Čeština se začíná objevovat i na mezinárodních stránkách Primarku, avšak zatím se jedná pouze o zkušební provoz webu a irský módní řetězec termín oficiálního otevření první české pobočky zatím tají. Už nyní je ale jasné, že se prodejna bude rozkládat na 4700 metrech čtverečních a nakupujícím nabídne kompletní sortiment od dámského oblečení, přes pánské, dětské, až po kosmetiku a doplňky do domácnosti. 

Doporučeno
Podle Válkové by měly ženy mít možnost samy rozhodnout, zda chtějí u příjmení příponu -ová Podle Válkové by měly ženy mít možnost samy rozhodnout, zda chtějí u příjmení příponu -ová 13. května 2021 11:26

Tato zpráva zcela jistě potěší všechny fanoušky levného trendy oblečení. Jiní jsou naopak fungováním módního řetězce zděšeni. Primark své nízké ceny drží díky důmyslnému logistickému systému, nízkým výdajům na reklamu i marketing a nákupu zboží ve velkém množství, pročež se již několikrát stal terčem kritiky za neekologický postoj k výrobě i nehumánní přístup k lidem.

Během několika let fungování Primarku někteří zákazníci uvedli, že v oblečení našli zašité SOS zprávy a jiné vzkazy psané na drobných papírcích, na nichž šičky psaly o nehumánním zacházení. Společnost ABF, která Primark vlastní, tyto zprávy označila za hoax. 

Doporučeno
Přehledně: Jak se šíří nákaza koronavirem ve tvém kraji Přehledně: Jak se šíří nákaza koronavirem ve tvém kraji 13. května 2021 16:21
Zpět
Sdílet
Diskuse