Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 13:22
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

MS v hokeji 2021: Čechům se rýsuje sestava, tým posílili 4 hráči z NHL, šampion Švýcarska a Finska

MS v hokeji 2021: Čechům se rýsuje sestava, tým posílili 4 hráči z NHL, šampion Švýcarska a Finska
Zdroj: FOTO TASR – Michal Svítok
SPORT MS V HOKEJI 2021
Uložit Uložené

Tým Filipa Pešána vyhlíží hokejové mistrovství světa v Rize. Jak přípravné zápasy mizí, jeho tým posiluje, což je vidět i na výsledcích.

Osm zápasů v přípravě, osm výher. Česká hokejová reprezentace před mistrovstvím světa v Rize ještě ani jednou nechybovala a s končící nejlepší ligou světa dokonce ještě přichází možnost na zlepšení sestavy. Už do zápasu se Švédskem v rámci Českých hokejových her, který Češi zvládli ubojovat v prodloužení, zasáhly tři posily z NHL.

Doporučeno
Přehled MS v hokeji 2021: Kdy Češi zabojují o medaile? Přehled MS v hokeji 2021: Kdy Češi zabojují o medaile? 3. května 2021 13:19

Přestože se poslední zápas se Švédskem na Českých hokejových hrách v rámci přípravy na mistrovství světa nevyvíjel pro našince nejlíp, Pešánův tým ukázal týmového ducha a dokázal hru zvrátit ve svůj prospěch v prodloužení. Na góly Friberga a Lindholma Češi našli odpověď právě díky posilám z NHL, Filipům Zadinovi a Hronkovi, na něž v nastavení navázal Matěj Stránský a výhrou 3:2.

Před posledním přípravným zápasem tak Česko pokračuje ve vítězné sérii. Dokázalo dvakrát porazit Rakušany, houževnaté Němce, dvakrát pro sebe získat federální derby se Slovenskem a zdolat Finsko. Nyní čeká na domácí lvy výzva v podobě ruské sborné. Ta však v posledním zápase klopýtla právě s Finy, což narušilo její jedenáctizápasovou výherní šňůru.

V tuto chvíli by se ale hlavnímu trenérovi českého výběru měla rýsovat základní sestava pro nadcházející mistrovství v Rize. Na poslední zápas s Ruskem by měli být připraveni kromě již hrajících Zadiny s Hronkem a Libora Hájka také nová posila Detroitu Jakub Vrána a Dominik Kubalík z Chicaga. Hokejisty také posílí zbrusu noví mistři, základní kámen švýcarského Zugu Jakub Kovář a finské Lukko Raumy Lukáš Klok.

Doporučeno
Podařený vstup do Karjaly! Čeští hokejisté si poradili se Švédy 3:1 Podařený vstup do Karjaly! Čeští hokejisté si poradili se Švédy 3:1 5. listopadu 2020 16:03

Prozatimní sestava (proti Švédsku): 

Brankáři:  Šimon Hrubec (Omsk/KHL), Petr Kváča (Liberec)

Obránci:  Filip Hronek (Detroit/NHL), David Sklenička (Jokerit/KHL), Michal Moravčík (Tappara/Finsko, Libor Hájek (NY Rangers/NHL), Andrej Šustr (Kunlun/KHL), Jakub Galvas (Jukurit/Finsko), Dominik Mašín (Chabarovsk/KHL)

Útočníci: Radan Lenc (Liberec), Michal Špaček (Frölunda/Švédsko), Matěj Stránský (Davos/Švýcarsko), Filip Zadina (Detroit/KHL), Tomáš Zohorna (Pardubice), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL), Rudolf Červený (Pelicans/Finsko), Šimon Stránský (Jukurit/Finsko), Jiří Sekáč (Omsk/KHL) Jakub Flek (Karlovy Vary), Adam Musil (Liberec), Jiří Smejkal (Tappara/Finsko), Matěj Blümel (Pardubice)

Domů
Sdílet
Diskuse