Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 17:46
Čas čtení 0:51
Tímea Krauszová

Elon Musk má za sebou náročný týden, přišel o 25 miliard dolarů

Elon Musk má za sebou náročný týden, přišel o 25 miliard dolarů
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS
Uložit Uložené

Celková hodnota jeho majetku utrpěla ránu po událostech uplynulého týdne.

Miliardář a filantrop Elon Musk nedávno účinkoval v populární komediální americké show Saturday Night Live, kde si vyzkoušel roli hostujícího moderátora. Během toho také oznámil, že má poruchou autistického spektra. Rozpoutal tím velké množství diskusí online, ale to nebyla jediná věc, která jeho jméno dostala na titulky médií.

V SNL se snažil zpopularizovat i kryptoměnu doge, která však zaznamenala propad ceny (už se však škrábe zpět na původní hodnoty). Tesla navíc přestala přijímat platby v bitcoinu, který rovněž zaznamenal asi 15% propad. Přestože kryptoměnám Musk nadále vyjadřuje důvěru, nechtěl podporovat využívání fosilních paliv, které se spotřebovávají při těžbě.

Podle Business Insider celková hodnota majetku Elona Muska následkem událostí posledních dní klesla, a to až o 25 miliard dolarů. Hodnota majetku miliardáře a šéfa firem Tesla a SpaceX je nyní podle indexu miliardářů 159 miliard dolarů.

Mezitím se však firmě SpaceX daří. Jen nedávno představila svůj plán otestovat raketu Starship poté, co úspěšně vzlétl i přistál prototyp vůbec poprvé. S touto raketou chce SpaceX jednoho dne létat na Měsíc či Mars. Během předchozích testů prototypů SN8 či SN9 rakety explodovaly, raketa SN10 přistála, ale po chvíli vybuchla a raketa SN11 zase vybuchla krátce před přistáním.

Domů
Sdílet
Diskuse