Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 16:15
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

Wi-fi na zahrádkách bude moct zůstat, papíry má kontrolovat policie či hygiena

Wi-fi na zahrádkách bude moct zůstat, papíry má kontrolovat policie či hygiena
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Původní plán se změnil. Wi-fi zůstane a samotní restauratéři papíry kontrolovat nebudou. Lidé se budou prokazovat policii či hygieně.

V pondělí 17. května dojde k další vlně rozvolnění, nově se otevřou například zahrádky restaurací. Lidé, kteří je navštíví, však musí být buď testováni, očkováni, nebo musí prokázat, že covid-19 prodělali v posledních 90 dnech. Restauratéři však papíry kontrolovat nebudou, prokazovat se lidé mají policii nebo hygienikům. Dnes to oznámil ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO).

Vláda původně předesílala, že oprávnění budou kontrolovat právě přímo pracovníci restaurací, tomu tak ale nebude. V případě testů musí člověk policii či hygieně ukázat buď negativní PCR test, který není starší než sedm dní, nebo antigenní test starý maximálně tři dny. 

Doporučeno
Arenberger pronajal svou nemovitost vinohradské nemocnici, kterou řídil. Musíte to vysvětlit, říká Babiš Arenberger pronajal svou nemovitost vinohradské nemocnici, kterou řídil. Musíte to vysvětlit, říká Babiš 14. května 2021 12:47

Původní plán počítal také s vypnutým internetovým připojením, což se ze strany veřejnosti setkalo s vlnou kritiky. Nakonec se tedy rozhodlo, že zahrádkách bude moct wi-fi fungovat. To Havlíček odůvodnil i technickou stránkou provozu některých podniků, které mají k internetu připojené platební terminály. 

Petr Arenberger
Zdroj: Úřad vlády ČR
Domů
Sdílet
Diskuse