Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2021 21:51
Čas čtení 1:14
Adam Smeták

Praha uvítá první Primark. Nakonec si ale ještě počkáme

Praha uvítá první Primark. Nakonec si ale ještě počkáme
Zdroj: Unsplash/Paul Siewert/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Irský řetězec s rychlou módou míří do Prahy i Brna.

První Primark do Česka zamíří až v druhé polovině roku. Původní předpoklad brzkého otevření ještě v průběhu května se nepotvrdil, navzdory tomu, že jsou na internetu již k nalezení nabídky práce pro řetězec s nástupem od druhé poloviny května. Irský řetězec s fast-fashion nyní prostřednictvím svého mluvčího sdělil, že třípatrová pobočka řetězce v Praze na Václavském náměstí plánuje otevřít „v pozdějším termínu tohoto roku“.

V pozdějším termínu letošního roku

„S opětovným otevíráním maloobchodu můžeme konečně pokročit v našich plánech na otevření naší první pobočky Primark v České republice. Věříme, že pandemie Covid-19 nezpůsobí další zpoždění a v nadcházejících týdnech budeme moci oznámit datum otevření, plánované na pozdější termín tohoto roku,“ uvedl mluvčí Primarku.

Doporučeno
Tenisky Vans a letní období jednoduše patří k sobě. Těchto 10 párů budeš chtít mít hned doma Tenisky Vans a letní období jednoduše patří k sobě. Těchto 10 párů budeš chtít mít hned doma 14. května 2021 8:30

Konkrétní datum zatím společnost nechce sdělit. Kromě pobočky v Praze se čeští fanoušci irského řetězce mohou těšit na další, která bude stát v Brně. Konkrétně se otevře v brněnském obchodním centru Olympia. K zahájení prodeje by mělo dojít ale až příští rok. 

Pražská pobočka se otevře dříve, bud mít tři patra a bude sídlit v novostavbě The Flow ­Building na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Obchod bude mít rozlohu přes 4800 m2.


Primark se snaží, ale pro etické nakupování nedělá dost

Primark patří mezi řetězce s rychlou módou. Společnost hodnotící etiku firem jej pochválila za zapojení do řady iniciativ, které dbají na etické pracovní a obchodní podmínky a implementaci řad iniciativ snižujících množství odpadu a spotřeby energie při výrobě. Podle ní, ale Primark nedělá dost a má před sebou ještě dlouhou cestu. 

„Skutečnost, že obchodní model Primarku je založen na vytváření velkého množství ne příliš kvalitní rychlé módy určené ke krátkodobému užití sama o sobě odporuje hodnotám etické módy a není ničím jiným než špatnou zprávou pro životní prostředí, pracovníky a zvířata.“

Radí namísto kupování levného a nepříliš kvalitního oblečení, které zatěžuje životní prostředí, našetřit trochu více peněz a koupit si méně kvalitnějšího oblečení, které člověku vydrží déle.

Doporučeno
Místo živých přehlídek streamy, místo potlesku klaksony. Letošní  Fashion Week se ale navzdory tomu více otevřel veřejnosti Místo živých přehlídek streamy, místo potlesku klaksony. Letošní Fashion Week se ale navzdory tomu více otevřel veřejnosti 13. května 2021 20:00
Domů
Sdílet
Diskuse