Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2021 9:07
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

UFC má po Nurmagomedovi nového šampiona lehké váhy. Conor McGregor jej už popichuje

UFC má po Nurmagomedovi nového šampiona lehké váhy. Conor McGregor jej už popichuje
Zdroj: Carmen Mandato/Getty Images
SPORT
Uložit Uložené

Charles Oliveira se v noci stal novým šampionem lehké váhy.

Nejprestižnější MMA liga světa UFC má nového šampiona lehké váhy. Tím se stal Brazilec Charles Oliveira, který o uvolněný pás divize bojoval v noci ze soboty na neděli s bývalým šampionem Bellatoru Michaelem Chandlerem. Američan sice v prvním kole dostal Oliveiru do problémů, brazilský bojovník ale následně převzal otěže a na začátku druhého kola soupeře ukončil technickým knockoutem.

Lehké váze v UFC dlouhodobě neohroženě kraloval dagestánský škrtič Khabib Nurmagomedov, ten se ale po smrti otce rozhodl ukončit kariéru. Několik měsíců poté se ještě spekulovalo, že by se neporažený bojovník mohl znovu vrátit, nakonec ale smíšeným bojovým uměním přeci jen řekl definitivní sbohem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Doporučeno
10 brutálních knockoutů v UFC. Kopy na hlavu, smrtící loket z otočky i pekelný zvedák 10 brutálních knockoutů v UFC. Kopy na hlavu, smrtící loket z otočky i pekelný zvedák 9. května 2021 20:00

Charles Oliveira je známým sběratelem finančních bonusů za nejlepší výkon večer a tato odměna jej neminula ani tentokrát. Bonus za výkon večera si z turnaje UFC 262 odnesla také Christos Giagos. Jako nejlepší zápas večera pak byl vyhodnocen duel Burgos vs. Barboza. Standardně bývají bonusy ve výši 50 tisíc dolarů, tentokrát ale byly navýšeny na 75 tisíc dolarů.

K zisku titulu novému šampionovi pogratuloval i bývalý šampion Conor McGregor, který zároveň nepřímo naznačil, že by jej o pás mohl obrat. „Gratuluji Oliveirovi k tomu, že se stal jedenáctým šampionem lehké váhy v UFC. Zajímalo by mě, kdo bude tím dvanáctým,“ vzkázal McGregor.

Irského zápasníky už za několik týdnů čeká završení trilogie s Dustinem Poirierem. Ti se proti sobě potřetí střetnou 10. července na turnaji UFC 264.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Domů
Sdílet
Diskuse