Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 11:26
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Skupina fotbalových fanoušků v Uherském Hradišti lynčovala policejní hlídku

VIDEO: Skupina fotbalových fanoušků v Uherském Hradišti lynčovala policejní hlídku
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Zadrženo bylo pět agresorů.

V sobotu ve večerních hodinách skupinka popíjejících fotbalových fanoušků napadla projíždějící hlídku policistů. Jeden z fanoušků kopl do služebního vozidla a poplival čelní sklo, což dva policisty donutilo zastavit a incident vyřešit. Po potyčce bylo podle Policie ČR zadrženo pět osob, kterým nyní hrozí až čtyřleté vězení.

Doporučeno
Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce 17. května 2021 10:34

V sobotu večer se po ukončení fotbalového utkání skupinka fanoušků v Uherském Hradišti přesunula před restauraci Krček, kde se oddávala bouřlivému popíjení. V tom kolem projížděla policejní hlídka, na níž se jeden z fanoušků rozhodl zaútočit.

Jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo. Dvoučlenná hlídka proto z automobilu vystoupila a šla incident řešit. Při tom byli oba policisté napadeni nejméně šesti zjevně podnapilými osobami, ostatní lidé přihlíželi a napadení si natáčeli,“ uvedla tisková mluvčí Simona Kyšnerová.

Hlídka se bránila použitím slzotvorného prostředku, hmatů a chvatů, avšak ani to agresorům v útoku nezabránilo a dva policisté utrpěli drobné oděrky a došlo i k poškození služebního vozidla. Na místo bylo ihned povoláno více jednotek, které fanoušky zpacifikovaly.

V souvislosti s napadením policistů bylo zadrženo pět osob, které jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což jim hrozí až čtyřleté vězení. „Je velmi pravděpodobné, že sdělíme podezření dalším osobám a rovněž právní kvalifikaci doplníme o trestný čin poškození cizí věci,“ doplnila Kyšnerová. 

Doporučeno
Vezměte registraci k očkování útokem, vyzval Babiš. Pak systém spadl Vezměte registraci k očkování útokem, vyzval Babiš. Pak systém spadl 17. května 2021 8:22
Domů
Sdílet
Diskuse