Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2021 10:05
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Internet Explorer odchází do zapomnění. Microsoft oznámil, že legendárnímu prohlížeči ukončuje podporu

Internet Explorer odchází do zapomnění. Microsoft oznámil, že legendárnímu prohlížeči ukončuje podporu
Zdroj: Microsoft
TECH
Uložit Uložené

Společnost Microsoft ukončí podporu svého prohlížeče příští rok.

Internetový prohlížeč Internet Explorer navždy končí. Společnost Microsoft oznámila, že vývoj prohlížeče, který se stal během své existence terčem mnoha vtipů, oficiálně ukončí 15. června příštího roku.

Dosud prohlížeč víceméně existoval kvůli zpětné kompatibilitě se specifickými aplikacemi, které na něm mohly být v minulosti vyvinuté, ale Microsoft aktuálně plánuje ukončit podporu prohlížeče.

Internet Explorer vznikl v roce 1995. Od té doby si udržoval dominantní pozici na trhu zejména proto, že ho Microsoft automaticky instaloval jako výchozí prohlížeč v systému Windows. Před více než dekádou se však začala objevovat silnější konkurence, která nakonec Internet Explorer pohltila. Nad Operou i Mozillou Firefox zvítězil prohlížeč Chrome od Googlu. 

Microsoft
Zdroj: Microsoft

Microsoft svůj původní prohlížeč neustále aktualizoval, ale nakonec ho v roce 2015 nahradil prohlížečem Microsoft Edge. I ten se dočká změn, protože podpora původního produktu také zmizí a Microsoft Edge bude pokračovat výhradně jako vylepšená verze, která pracuje na systému Chromium.

Naposledy se Internet Explorer dočkal své aktualizace s označením 11 v roce 2013, a tak v této verzi upadne do zapomnění.

Microsoft nejdříve v následujícím roce pomalu zruší podporu v prohlížeči pro běžné funkce a doplňky, jako například Microsoft 365. V polovině června příštího roku již prohlížeč nebude možné ani spustit a uživatele systém automaticky přesměruje na Microsoft Edge.

Domů
Sdílet
Diskuse