Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2021 21:32
Čas čtení 1:44
Vojtěch Vanda

MS v hokeji 2021: Nejhorší vstup Čechů do turnaje v posledních 30 letech, Švýcarsku podlehli 2:5

MS v hokeji 2021: Nejhorší vstup Čechů do turnaje v posledních 30 letech, Švýcarsku podlehli 2:5
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
SPORT MS V HOKEJI 2021
Uložit Uložené

Česká republika chtěla získat první body, v boji s houževnatými Švýcary to měli ale velmi těžké.

Po úvodní porážce od týmu Ruska, který porazil české reprezentanty gólem dvacet sekund před koncem, chtěla parta pod vedením trenéra Pešána napravit reputaci v zápase se Švýcarskem. Nicméně i přes první vstřelenou branku Filipa Chytila Česko neudrželo vedení, a v ubojované první třetině ještě inkasovalo. Druhá třetina přinesla branky Švýcarů Meiera a Scherweye, ve třetí třetině proměnil další přesilovku Meier.

Pět minut před koncem zápasu se pokusil zdramatizovat vývoj utkání Jiří Smejkal, Švýcaři si však zvýšenou českou aktivitu pohlídali druhým přesilovkovým gólem Hofmanna. Těžký start do turnaje tak Češi nezvládli, druhý zápas prohráli v poměru 2:5

Doporučeno
Češi prohráli s Ruskem 3:4. Rusové je ani jednou nepustili do vedení Češi prohráli s Ruskem 3:4. Rusové je ani jednou nepustili do vedení 21. května 2021 17:28

Vyrovnaný začátek

Češi měli den na to, aby sebrali síly, zvládli se sehrát a předvedli výkon, který by reflektoval jejich úspěšnou přípravu na mistrovství světa. A je pravda, že v prvních minutách zápasu to tak i vypadalo. Z počátečního snažení se vyklubala první branka, kterou po hezkém ťukesu po trase Jakub VránaJan Kovář umístil do Genoniho brány v čase 14:46 Filip Chytil. Švýcaři nicméně přidali a do konce třetiny zvládli vsítit branku, kdy v čase 17:09 skóroval v přesilovce Hofmann. 


Od té doby se českým barvám nedařilo pořádně vystřelit na soupeřovu branku. Ve druhé třetině navíc vinou faulu Radana Lence hrálo české mužstvo ve čtyřech, a znovu z přesilovky inkasovalo, když v čase 24:12 skóroval Meier. Hráči země Helvétského kříže byli pohyblivější, agresivnější a brankáři Hrubcovi připravili nepěkné chvilky, z čehož nakonec vyplynula i třetí

branka, kdy se do úniku dostal Scherwey, jenž brankáře Omsku dokázal překonat.

Doporučeno
MS v hokeji 2021: Toto je program zápasů českého národního týmu a sestava proti Rusku MS v hokeji 2021: Toto je program zápasů českého národního týmu a sestava proti Rusku 20. května 2021 16:10

Těžký debut Willa

Přestože Šimon Hrubec prakticky nemohl za špatný vývoj zápasu, trenér Pešan se rozhodl oživit hru nejen tím, že přehazoval pozice v pětkách, ale dokonce poslal do branky i debutanta na mistrovství Romana Willa, jenž se ocitl v poměrně složité pozici. A soupeř se mu určitě nesnažil situaci ulehčit. Vlastní nedisciplinovaností byli Češi navíc vylučováni, pročež myšlenky na útok musely logicky nahradit obranářské povinnosti.


Potvrdila to i 10. minuta třetí třetiny, kdy v šesté švýcarské přesilovce našel roh Willovy brány znovu Meier. Třígólový rozdíl byl najednou nepřekročitelnou propastí, kterou zkusil pět minut před koncem zápasu zmenšit Jiří Smejkal gólem na 2:4.

Naši hokejisté se následně pokusili i o hru bez brankáře, během níž byli ale znova vyloučeni, což znamenalo další bránění a další inkasovaný gól. Druhou přesilovkovou trefu vsítil Hofmann, a tak se Češi museli smířit druhou, poměrně vysokou prohrou 2:5. Podobně špatný vstup do mistrovství světa Češi 30 let nezažili, doufejme tedy, že v následujících zápasech to bude jen lepší.

Domů
Sdílet
Diskuse