Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2021 10:56
Čas čtení 0:35
Vojtěch Vanda

Studený květen vystřídá teplejší červen. Srážky si ale Česko ještě užije

Studený květen vystřídá teplejší červen. Srážky si ale Česko ještě užije
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Letos velice teplotně podprůměrný květen, který je k tomu ještě dost deštivý, nahradí červen, během nějž se ale srážek nezbavíme.

Málokdo z nás čekal, že bychom se na konci května ještě nekoupali. Letos ve vodě najdeme pouze otužilce. Teplotně podprůměrný poslední jarní měsíc doplnily ještě srážky, které se s pobytem na koupališti úplně neslučují. S příchodem června by se však měla situace vylepšit. Minimálně teplotně – srážky budou totiž minimálně přítomné i během června.

Doporučeno
Teplé počasí do Česka jen tak nepřijde. Celý příští týden bude pršet a teploty málokdy překročí dvacet stupňů Teplé počasí do Česka jen tak nepřijde. Celý příští týden bude pršet a teploty málokdy překročí dvacet stupňů 20. května 2021 11:25

Podle prognóz Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bychom se v červnu konečně měli dostat k průměrným teplotám kolem 20 °C. Cesta to bude ale ještě poměrně dlouhá. Pro poslední květnový týden bude tato teplota spíše maximem, a co se týká srážek, bude tento týden spíše průměrným.

Začátek června taky nebude připomínat subtropické počasí. Jsou očekávány nejvyšší denní teploty do 18 °C, které budou doprovázet oblačná obloha a nadprůměrné úhrny srážek. Během druhého týdne se srážky trochu sníží a maximální teplota se posune ještě o dva stupně výš. Nicméně třetí červnový týden bude zase nadprůměrně deštivý a maximální teploty neporostou.

Domů
Sdílet
Diskuse