Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2021 8:45
Čas čtení 5:02
Ondřej Jarůšek

Zápas s Karlosem Vémolou je nevyhnutelný, Oktagon bude jednou z největších organizací na světě, říká Apollo

Zápas s Karlosem Vémolou je nevyhnutelný, Oktagon bude jednou z největších organizací na světě, říká Apollo
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT
Uložit Uložené

Popovídali jsme si s titulovým vyzývateleme Leandrem Silvou. Co všechno nám prozradil?

Nejdéle vládnoucí šampion organizace Oktagon MMA David Kozma střeží trůn welterové váhy (do 77 kilogramů) už bezmála 1 000 dní, tuto šňůru se však v sobotu 29. května pokusí přetnout Brazilec Leandro „Apollo“ Silva. Ten za sebou přitom nemá jen obdivuhodné sportovní výsledky, ale také silný životní příběh. Žil totiž mezi dealery a přemýšlel nad sebevraždou, ale kariéra ve sportu mu zachránila život.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30

Při příležitosti očekávané bitky redakce REFRESHERu Apolla oslovila a vyzpovídala jej nejen ohledně jeho tvrdého dětství a začátků s MMA. Zeptali jsme se jej mimo jiné i na diskutovaný zápas mezi ním a Karlosem Vémolou, mezi nimiž to poslední dobou velmi vře. Apollo dokonce českého „Terminátora“ před pár dny nazval zbabělcem.

I díky podobný výrokům a svéráznému vystupování na sebe Apollo poutá nemalou pozornost. Rychle si vybudoval základnu fanoušků i v Česku a na Slovensku, přitom ale stačilo málo a jeho život se kdysi mohl odvíjet úplně jiným směrem. Nebýt silné vůle a životní šance, kterou mu daly bojové sporty, nemusel být dnes už ani naživu.

Apollo Silva.
Apollo Silva. Zdroj: OKTAGON MMA
Informace o turnaji Oktagon 24
Kdy: Sobota 29. května 2021 od 18:00
Kde: Brněnská Zoner Boby Hall, živý přenos na Oktagon.tv 
Lísky: Členové Oktagon Clubu mohli kupovat v předprodeji pomocí mobilní aplikace, pro ostatní se prodej spustil ve středu 26. května od 18:00 v síti Ticketportal
Hlavní hvězdy turnaje: David Kozma, Leandro Silva, Viktor Pešta, Matěj Peňáz a další 

Neměl co jíst, kradl jídlo v obchodě 

„Mé dětství bylo protkané problémy. Nikdy jsem nepoznal svého otce a musel jsem vyrůstat v dětském domově. Někdy jsme neměli co jíst, a tak jsem kradl jídlo ze supermarketu. Pak jsem žil i s drogovými dealery. V té době jsem hrával fotbal a v týmu jsem měl i několik lidí závislých na drogách. Byl to právě sport a správná rozhodnutí, co mě v životě zachránilo,“ řekl Apollo pro REFRESHER.

Doporučeno
Šampionský zápas, boj o Karlose Vémolu i 125kiloví obři. Nabitý turnaj Oktagon 24 přivítá i diváky v hledišti Šampionský zápas, boj o Karlose Vémolu i 125kiloví obři. Nabitý turnaj Oktagon 24 přivítá i diváky v hledišti 26. května 2021 13:56

„Nikdy jsem žádné tvrdé drogy nebral – kouřil jsem jen marihuanu – ani jsem nevykrádal banky jako někteří mí kamarádi z dětství. Spousta z nich už kvůli tomu zemřela. Takový je ale život. Jsme za to však vděčný, protože jsem se toho spoustu o životě naučil. Taky jsem se naučil věřit sám sobě a tomu, že s tvrdou a poctivou můžu dosáhnout čehokoliv. Limity neexistují,“ pokračuje.

Nejtemnější období života

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98891 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč Apollo uvažoval nad sebevraždou a kdy začal s bojovými sporty
  • Co říká o trénincích s UFC hvězdou Jorgem Masvidalem
  • Jak reaguje na kritiku Davida Kozmy
  • Proč je podle něj zápas s Karlosem Vémolou nevyhnutelný
Zpět
Sdílet
Diskuse