Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2021 11:39
Čas čtení 1:29
Tímea Krauszová

V bývalé církevní škole v Kanadě fyzicky i sexuálně zneužívali domorodé děti. Na pozemku našli pozůstatky 215 z nich

V bývalé církevní škole v Kanadě fyzicky i sexuálně zneužívali domorodé děti. Na pozemku našli pozůstatky 215 z nich
Zdroj: Flickr/Chiot's Run, voľne na použitie
NEWS
Uložit Uložené

Šlo o internátní školu, kde chtěli děti asimilovat s většinovým obyvatelstvem.

V masovém hrobu na pozemku bývalé internátní školy našli pozůstatky 215 dětí, informuje BBC. Srdceryvný výjev našli v kanadské Britské Kolumbii na škole, která měla asimilovat domorodé děti za každou cenu.

Doporučeno
Své kamarády brutálně zavraždil a jejich těla naservíroval prasatům. Toto je šest bestiálních českých vrahů Své kamarády brutálně zavraždil a jejich těla naservíroval prasatům. Toto je šest bestiálních českých vrahů 26. května 2021 14:57

Některé pozůstatky patří tříletým dětem

Masový hrob objevili ve čtvrtek a stále probíhá vyšetřování, soudní lékař se snaží zjistit příčiny smrti každého dítěte. Některé z nich měly jen tři roky. Předběžnou zprávu zveřejní v červnu.

Na vyšetřování spolupracují kanadští indiáni s muzei a soudním lékařem. Šéfka komunity Rosanne Casimir říká, že jde o nemyslitelnou ztrátu, o níž neexistují žádné dokumenty. Odpovědné úřady se nyní budou snažit případ prošetřit a identifikovat děti. Podle projektu Missing Children Project, který dokumentuje právě případy dětí, které zemřely v podobných povinných internátních školách, bylo takových případů více než 4100. To jsou jen ty, které se již podařilo zmapovat a potvrdit.

Zpět
Sdílet
Diskuse