Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2021 8:10
Čas čtení 0:32
Daniel Mikolášik

Po 23 letech opět vystavili legendární svatební šaty princezny Diany. Luxusní róba má hodnotu 4,5 milionu korun

Po 23 letech opět vystavili legendární svatební šaty princezny Diany. Luxusní róba má hodnotu 4,5 milionu korun
Zdroj: Tim Graham Photo Library via Getty Images
MÓDA
Uložit Uložené

Taftovo-krajková róba má 7,6 metru dlouhou vlečku, 1,5 metru dlouhý závoj a 10 000 kusů perel.

Svatební šaty princezny Diany, které měla oblečené během svatby s britským princem Charlesem v roce 1981, vystavili v Kensingtonském paláci v Londýně, kde předtím Diana bydlela. Taftovo-krajková róba má 7,6 metru dlouhou vlečku, 1,5 metru dlouhý závoj a 10 000 kusů perel.

Doporučeno
Móda Refresher: Zuzana Strausz Plačková v extravagantním kompletu Marine Serre nebo Dara Rolins zahalená do Off-White™ Móda Refresher: Zuzana Strausz Plačková v extravagantním kompletu Marine Serre nebo Dara Rolins zahalená do Off-White™ 20. května 2021 11:54

Výstavu šatů s názvem Královský styl ve výrobě zpřístupnili veřejnosti 3. června a potrvá až do 2. ledna 2022, píše USA Today. Šaty navrhli módní designéři Elizabeth a David Emanuelovi a v roce 1981 stály 10 400 eur. Dnes se jejich odhadovaná cena pohybuje na úrovni 176 000 eur. Naposledy je veřejnost měla možnost vidět v roce 1998, rok po Dianině tragické smrti.

Výstava honosných šatů na počest princezny Diany začala měsíc před jejími nedožitými 60. narozeninami. „Naše letní výstava v Kensingtonském paláci se zaměří na některé z největších talentů britského designu, jejichž práce pomohla při formování vizuální identity královské rodiny ve 20. století,“ řekl kurátor výstavy Matthew Storey.

svadobné šaty princeznej Diany
Zdroj: TASR/AP
svadobné šaty princeznej Diany
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse