Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2021 11:44
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Vanessa Bryant obvinila Nike z neoprávněného prodeje tenisek, které vzdávají hold její zesnulé dceři a manželovi

Vanessa Bryant obvinila Nike z neoprávněného prodeje tenisek, které vzdávají hold její zesnulé dceři a manželovi
Zdroj: Kevork Djansezian/Getty Images
MÓDA
Uložit Uložené

K jejich vydání prý nemělo nikdy dojít, protože v dubnu tohoto roku po dlouhých 18 letech Vanessa Bryant ukončila spolupráci s Nike.

Více než rok po tragické smrti basketbalové hvězdy Kobeho Bryanta a jeho 13leté dcery Gianny jeho manželka Vanessa Bryant obvinila společnost Nike z toho, že vydala neautorizované tenisky s názvem Mambacita.

Jak informuje CBS, model tenisek vzdává hold její zesnulé dceři Gianně, přičemž na jejich designu pracovala samotná Vanessa. Podle jejích slov tenisky nebyly schváleny na výrobu ani prodej a od sportovního giganta očekává vysvětlení, proč se je rozhodl vydat bez jejího souhlasu.

Doporučeno
Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy 27. ledna 2020 6:55

Na černo-bílých teniskách spolupracovala Vanessa Bryant společně s Nike, avšak k jejich vydání nemělo nikdy dojít, protože v dubnu tohoto roku po dlouhých 18 letech ukončila spolupráci se společností se sídlem v oregonském Beavertonu.

„Tenisky Mambacita nebyly schváleny k prodeji! Chtěla jsem, aby se prodaly na počest mé dcery a aby kompletně celý výtěžek z prodeje poputoval naší nadaci The Mamba & Mambacita Sports Foundation. Avšak smlouvu s Nike jsem nanovo nepodepsala a rozhodla jsem se tenisky neprodávat,“ napsala rozhořčená vdova na Instagram.

Základ tenisek Mambacita vychází ze známé siluety Kobe Protro 6, která se při každém limitovaném vydání v různých barevných kombinacích vyprodá vždy během pár minut. V tomto případě jde o černo-bílý model, aby ladil s dresem, ve kterém Gianna hrávala basketbal. Uvnitř jsou zobrazena křídla, svatozář a motýli, na zadní straně jsou jména zesnulého Kobeho a Gianny.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant)

Domů
Sdílet
Diskuse