Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2021 9:36
Čas čtení 4:57
Katarína Danková

Sex až po svatbě, před přehlídkou drastická dieta. Adriana Lima slaví 40, toto jsi o ní nejspíš nevěděl

Sex až po svatbě, před přehlídkou drastická dieta. Adriana Lima slaví 40, toto jsi o ní nejspíš nevěděl
Zdroj: Flickr/sexinhose/volně k užití
MÓDA
Uložit Uložené

Brazilská topmodelka slaví 40 let. Proslavily ji hlavně ostře sledované módní show Victoria’s Secret. Čím vždy chtěla být, proč se do uzavření manželství s žádným mužem intimně nestýkala, jak se dostala k modelingu a jakou radikální dietu držela?

Milovnice červené barvy a Marilyn Monroe, temperamentní modrooká kráska s exotickými kořeny a pro mnohé nejoblíbenější andílek z Victoria’s Secret Fashion Show. Řekl bys, že je této ženě  40 let?


Adriana Lima má za sebou nejen záviděníhodnou kariéru, ale v podstatě celý život. Světově známá supermodelka, milovnice boxu a dnes už matka dvou dětí skrývá tajemství, o kterých jsi nejspíš nevěděl. Že na práci modelky ani nepomyslela, proč si myslí, že sex patří až do manželství a jaké nároky má na muže svých snů? Čti dál.

V tomto článku si přečteš:
  • Čím vždy chtěla být.
  • Díky čemu ji poznal celý svět.
  • Jakou dietu držela před VS Fashion Show a proč za to schytala kritiku.
  • Proč je přesvědčená, že sex patří pouze do manželství.
  • Proč patří mezi nejnebezpečnější celebrity v kyberprostoru.
  • Jak ovládla Super Bowl.
  • S kým se zasnoubila a za koho se nakonec provdala.
Doporučeno
Top 10 fashion momentů supermodelky Alessandry Ambrosio Top 10 fashion momentů supermodelky Alessandry Ambrosio 11. dubna 2021 9:33

Na modeling ani nepomyslela

Ačkoliv vyhrála mladá Adriana během dospívání několik soutěží krásy, na modeling nemyslela. Nakonec ji přesvědčila spolužačka ze školy, aby se spolu přihlásily na modelingový casting s názvem Supermodelka Brazílie. Bylo jí tehdy 15 let a s přehledem vyhrála. Ve druhém kole soutěže, už v celosvětovém měřítku, se umístila na druhém místě. O tři roky později podepsala smlouvu s modelingovou agenturou a přestěhovala se z rodného Salvadoru v Brazílii do New Yorku.


Modelka sama o sobě tvrdí, že v dětství byla spíše chlapecký typ a extrémní stydlivka. Milovala učení a vždy se chtěla stát lékařkou, konkrétně pediatričkou. Úplně první kampaň fotila na Long Islandu. Šlo o spodní prádlo a ve videu vzpomíná, jak byla nervózní.

Limu poznal celý svět

A to díky Victoria’s Secret (VS) Fashion Show. Svou kariéru začala v roce 1999, tedy jako sedmnáctiletá. Během přehlídek si vysloužila uznání i jedné z největších modelingových konkurentek a zároveň nejlepší kamarádky Alessandry Ambrosio za nejatletičtější postavu. Ráda a často boxuje.

Spolu s ostatními modelkami předváděla spodní prádlo a plavky dohromady osmnáctkrát. Přehlídku vynechala jen jednou jedinkrát v roce 2009, a to z pochopitelných důvodů — čekala své první dítě. Znovu otěhotněla o tři roky později, ale famózní VS Fashion Show si už nenechala ujít. Dva měsíce po porodu kráčela po molu okouzlující a sebevědomá jako jindy.

Adriana Lima, která má kromě indiánských předků kořeny i ve Švýcarsku, v Portugalsku, Japonsku a Africe, se dorozumí v mnoha zemích světa. Mluví totiž čtyřmi jazyky — kromě rodné portugalštiny ovládá angličtinu, španělštinu a italštinu.

Obdivovaná i kritizovaná

Ještě za dob VS Fashion Show obletěla svět zpráva o Adrianině dietě před přehlídkami. Aby měla dokonalou postavu, cvičila tři týdny před show dvakrát denně, devět dní před ní pila pouze proteinové koktejly a 12 hodin před jejím začátkem nepila žádné tekutiny. Touto metodou prý zhubla až 3,6 kg.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Za takovou „dietu“ schytala modelka mediální kritiku, ale bránila se. „Vím, že je to velmi intenzivní, ale... Mám mysl sportovce a uznávám, že dělám tyto věci. Nedržím takovou dietu celý rok. Dělám to jen před přehlídkami. Po show se opět normálně stravuji,“ uvedla pro magazín E! V roce 2012 se Adrianina forma diety podle společnosti Google stala jednou z nejvyhledávanějších a zkoušeli ji lidé po celém světě. 

Před těhotenstvím údajně do fitka nechodila, ale v současnosti chodí běhat a profesionálně trénuje box se svým trenérem. Jak pro CR Fashion Book sama přiznává — cvičit musí více a tvrději než zamlada. Občas ale podlehne oblíbenému dezertu — lávovému koláčku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Nejcennější „andílek“ všech dob

Analytická společnost D'Marie za nejcennější VS modelku prohlásila právě Adrianu Lima. Průzkum společnosti z roku 2017 zahrnul kromě počtů sledovatelů na sociálních sítích i interakce s fanoušky či konverze prodejů spojených se jménem supermodelky plus dalších 24 významných ukazatelů. Na to vytvořený algoritmus tak vyhodnotil pořadí jednotlivce mezi ostatními osobnostmi z kterékoliv kategorie.

Úspěch a popularita dostaly modelku na několik desítek obálek nejen módních časopisů. Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE, Grazia, Cosmopolitan, Interview, W, Arena, V, Garage, Numéro... Úplně první titulka s její tváří pochází z roku 1998 a patří magazínu Marie Claire Brazil. Poznal bys ji i v takovém retro vydání?

Vydání pánského magazínu GQ v roce 2006 s obálkou s tváří (a tělem) modelky se stalo nejprodávanějším číslem publikace a v roce 2008 způsobila obálkou s její tváří rekordní počet návštěv webu magazínu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa sora (@hotlikeadri)

Věrná katolička

Možná málokdo ví, že je krásná supermodelka zároveň oddanou katoličkou. Ani jednu neděli nesmí chybět na mši a do uzavření manželství se prý s žádným mužem intimně nestýkala. Je přesvědčená, že sex patří až do manželství.

Výše zmíněný GQ magazín ji označil za nejsmyslnější pannu na světě. V interview se na toto téma vyjádřila: „Sex až po svatbě. Muž musí pochopit, že je to moje rozhodnutí. Pokud z jeho strany necítím respekt, znamená to, že mě nechce.“ 

Stejně upřímně mluvila i o svých požadavcích na dokonalého partnera: „Ukaž mi, že se o mě postaráš. Když řekneš, že mě zveš na večeři, očekávám, že mě vyzvedneš doma a při nastupování do auta mi přidržíš otevřené dveře. Přidržíš mi dveře do restaurace a pomůžeš mi usadit se ke stolu. Postavíš se, když půjdu na toaletu i když se z ní vrátím. (...) Jestliže mě začneš brát jako trofej, není to dobré.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Jednou z nej... na světě

Několikrát po sobě byla brazilská kráska mezi top 10 nejlépe vydělávajícími modelkami světa. V top trojce se ocitla zatím čtyřikrát, její největší výdělek ale dosáhl hodnoty 10,5 milionu amerických dolarů v roce 2016.

Její šarm ocenili i v žebříčku nejvíce sexy žen světa. V roce 2007 skončila v top 10. Na sedmé místo ji posunula jména jako Jessica Alba, Scarlett Johansson, Alessandra Ambrosio či Jessica Biel. O rok později se zapsala mezi top 10 nejžádanějších žen světa podle webové stránky o životním stylu mužů AskMen.com.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Nejen nejkrásnější, nejvíce sexy a nejbohatší. Adrianu Lima označili i za nejnebezpečnější celebritu v kyberprostoru. Společnost McAfee v roce 2010 vytvořila žebříček top 10 nejpoužívanějších jmen populárních celebrit na lákání lidí na webové stránky plné škodlivého softwaru. Modelka skončila na osmém místě.

Adriana ovládla i Super Bowl

A to minimálně dvakrát. V roce 2008 uchvátila Super Bowl XLII poprvé. Během přestávky odvysílali reklamu na prádlo značky Victoria’s Secret a vidělo ji více než 103 milionů diváků. To (a samozřejmě i Adriana) z ní udělalo nejsledovanější reklamu během zápasu.

O čtyři roky později, rovněž během reklamní přestávky na Super Bowlu XLVI, se reklama na květinovou společnost Teleflora stala jednou z nejsledovanějších. Na reklamu si v době svátku svatého Valentýna nemohli vybrat nikoho lepšího.

 

Tak jako většina světově známých celebrit, zakusila i Adriana Lima párkrát roli herečky. Šlo většinou jen o jednorázové úkoly, ale paradoxně hrála samu sebe. Možná jsi ji zaregistroval v seriálu How I Met Your Mother (epizoda The Yips), Ugly Betty (epizoda Ugly Betty), The Crazy Ones (Models Love Magic). Pokud by ale dostala možnost hrát ve filmu, údajně by si ráda zahrála Catwoman nebo jinou akční superhrdinku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

A co soukromí?

Co o supermodelce možná nevíš, je to, že začátkem tisíciletí chodila s americkým zpěvákem Lennym Kravitzem. Adriana si zahrála i ve zpěvákově klipu k písni Yesterday Is Gone (My Dear Kay). Dokonce se i zasnoubili, ale nevyšlo to a po dvou letech se rozešli.

V roce 2009 se modrooká kráska provdala za srbského basketbalového hráče Marka Jariće. Vybrali si nejromantičtější den v roce, svatba se totiž konala na svátek zamilovaných a šlo o malý tajný civilní ceremoniál ve Washingtonu. Mají spolu dvě dcery — Valentinu Lima Jarić a Siennu Lima Jarić. Po pěti letech ale partneři ohlásili odloučení a manželství se následně o dva roky nato oficiálně rozpadlo. V tichosti se rozvedli a dnes žijí vlastní životy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Před dvěma lety se spekulovalo, že randí s tureckým podnikatelem Emirem Uyarem, se kterým ji vícekrát paparazziové přistihli ruku v ruce na procházce či večeři. Před tímto vztahem randila rok a půl s Metinem Harou, rovněž Turkem.

Doporučeno
Top 10 zajímavostí o životě Justina Timberlakea plném úspěchů, trapasů a pádů, které si možná neznal a překvapí tě Top 10 zajímavostí o životě Justina Timberlakea plném úspěchů, trapasů a pádů, které si možná neznal a překvapí tě 31. ledna 2021 9:30
Zpět
Sdílet
Diskuse