Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 9:44
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Z Británie hlásí nejvyšší počet případů koronaviru od 26. února. Indická varianta delta může pacienty připravit i o sluch

Z Británie hlásí nejvyšší počet případů koronaviru od 26. února. Indická varianta delta může pacienty připravit i o sluch
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spojené království původně plánovalo zrušení téměř všech opatření od 21. června.

Ve Spojeném království stojí odborníci společně s vládou před vážným rozhodnutím. Na základě předem vypracovaného plánu otevírání ekonomiky během pandemie koronaviru se měl stát 21. červen magickým datem, kdy se měl naočkovat dostatek lidí na to, aby mohli zrušit poslední omezení a zákazy, informují. 

V této chvíli však nikdo nedokáže předpovědět, zda se Spojené království od 21. června vrátí k normálnímu životu, protože v zemi začaly opět narůstat počty případů a hospitalizovaných. Včera do statistik přibylo 7 540 případů koronaviru, což je nejvyšší číslo od 26. února letošního roku, kdy byla pandemie v plné síle.

Doporučeno
Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit 8. června 2021 11:47

Spojené království díky vysoké proočkovanosti obyvatelstva často denně eviduje méně úmrtí na koronavirus než Česko, a tak u nich za středu do statistik přibylo jen šest obětí pandemie.

I počet hospitalizovaných pacientů svědčí o mírném zesílení šíření koronaviru, protože v posledních dnech stoupl počet lidí v nemocnicích o přibližně deset procent na více než tisíc pacientů.

Vědci zatím nepřišli s teorií, která by mohla nečekaný nárůst vysvětlit, ale jednou z nejpravděpodobnějších možností by mohlo být šíření nebezpečnější indické mutace koronaviru, aktuálně známé jako varianta delta. Z Indie přitom hlásí, že pacienti s touto variantou trpí závažnějšími problémy, jako je vznik gangrén či ztráta sluchu, píše Metro.

Doporučeno
Český projekt představuje mladé úspěšné Romky. Chceme ukázat, že Romové nejsou přítěží, říká jeho zakladatelka Český projekt představuje mladé úspěšné Romky. Chceme ukázat, že Romové nejsou přítěží, říká jeho zakladatelka 8. června 2021 10:09
Domů
Sdílet
Diskuse