Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Braun.
15. června 2021 16:02
Čas čtení 2:51
Sponzorovaný obsah

IPL epilací se můžeš zbavit chloupků již po 4 týdnech. Jak na to?

Uložit Uložené

Na jakém principu funguje přístroj s technologií IPL, pro koho je vhodný, může se používat IPL epilátor na obličej a jak vůbec správně postupovat při domácí IPL epilaci?

S příchodem léta a postupným odhalováním se pravděpodobně toužíš i ty po dokonale hladké pokožce bez chloupků, přičemž by tento stav měl ideálně vydržet co nejdéle. Epilace je obvykle zbytečně bolestivým řešením a pomůže ti na maximálně pár týdnů. Navíc tato procedura nepatří mezi nejpříjemnější, pokud jde o epilaci intimních partií nebo chloupků na obličeji. 

Řešením pro tebe může být právě koupě IPL (Intense Pulse Light) epilátoru, který ti zajistí dlouhodobé, případně trvalé odstranění chloupků, a to navíc bezbolestně. Dalším benefitem je, že se můžeš upravovat v pohodlí domova a nemusíš kvůli tomu nikam chodit.

Epilácia
Zdroj: Braun

Co je IPL epilátor a jak funguje?

IPL epilátor funguje na principu intenzivního pulzního světla, což je inovativní technologie využívající jemné světelné impulzy. Světlo vyslané přístrojem je přitažené melaninem obsaženým v kořínku chloupku, kde ho naruší a znemožní jeho další růst. Například nejrychlejší z IPL epilátorů, Braun IPL 5, dosahuje rychlosti až 125 záblesků za minutu, což představuje skutečně jednoduchý způsob, jak se již po několika týdnech viditelně zbavit nežádoucích chloupků.

IPL epilácia
Zdroj: Braun

Nejlepší výsledky má tato metoda právě na světlé pokožce a tmavých chloupcích. Příliš světlé nebo zrzavé chloupky nedokáží světlo absorbovat a tudíž efekt není až tak viditelný. Podobně není IPL epilace určena pro tmavé odstíny pleti, ve kterých by se paprsky příliš rozptýlily.

Spolehni se na bezpečnost

Moderní domácí IPL přístroje jsou vyvinuty ve spolupráci s dermatology a jsou stoprocentně bezpečné. Navíc mají v sobě zabudované speciální snímače, které intenzitu paprsků přizpůsobují odstínu pokožky tak, aby co nejšetrněji docílily co nejúčinnějšího a viditelného omezení růstu chloupků.

Epilácia
Zdroj: Braun

Epilátory značky Braun mají v sobě navíc zabudovanou technologii SensoAdapt, která si jednoduše — laicky řečeno — přečte odstín pokožky před každým vysláním paprsku. Navíc se paprsky aktivují pouze tehdy, když je hlavice epilátoru přiložena na kůži. Nemusíš proto nosit žádné speciální brýle, jako například v kosmetických salonech, které pracují s poněkud odlišnými přístroji.

Výsledky již po čtyřech týdnech

V první řadě je důležité říci, že IPL přístroj se používá na oholenou pokožku, protože paprsky působí na kořínky chlupů pouze v jejich růstové fázi a pokud by se nějaký chloupek nad povrchem tvé kůže vyskytl, intenzivní světlo ho spálí. Epilátor musíš přitom používat opakovaně, ale při používání IPL epilátoru Braun Silk–expert Pro 5 se první výsledky dostaví už po čtyřech týdnech, pokud se epiluješ jednou týdně. 

Pro optimální výsledek se v prvních 4 až 12 týdnech doporučuje epilovat jednou týdně, pak už jen podle individuální potřeby jednou za 1 až 6 měsíců. IPL epilátory přitom nejsou čistě jen ženskou záležitostí, ale existují i varianty určené pro muže na odstranění ochlupení z hrudníku.

Epilácia
Zdroj: Braun

IPL epilace přitom netrvá o nic déle, než kterákoliv jiná metoda. Například epilace obou lýtek ti zabere zhruba 15 až 25 minut, paže stihneš za cca 8 minut, slabiny za 5 minut a podpaží za 1 až 3 minuty.

Kdo by se měl IPL epilaci vyhnout?

Epilaci IPL technologií bys měla vynechat zejména v období těhotenství a kojení, protože z etických důvodů nebyl během tohoto období vliv této technologie na tělo testován. Rovněž se IPL epilátorům vyhni, pokud máš problémy s kožními chorobami, rakovinu, srdeční onemocnění nebo pokud trpíš epilepsií. IPL epilace také není vhodná pro lidi alergické na UV nebo sluneční záření nebo také v případech, kdy podstupuješ léčbu vitaminem A a máš tmavou pleť, pokožku s tetováním nebo permanentním makeupem.

Epilácia
Zdroj: Braun

Opalování po IPL epilaci? Ano, ale...

Pokud se chystáš na dovolenou, nezapomeň, že po IPL epilaci by si měla tvá pokožka odpočinout nejméně jeden den. V průběhu dalších 14 dnů si ošetřená místa před sluncem raději chraň silným opalovacím krémem s SPF alespoň 30.

Vyber si ten správný IPL epilátor pro sebe

Značka Braun má ve svém portfoliu pro letošní letní sezónu čtyři nové dámské sady v bílo–zlatém designu. Některé obsahují i obličejový mini depilátor pro rychlé a snadné odstranění chloupků, které vyžaduje vysoký stupeň přesnosti a citlivosti. Chloupky stačí nejprve na obličeji oholit a pak použít IPL epilátor s nasazenou nejužší hlavicí. Některé sady obsahují novou širokou hlavici, díky které je epilace ještě rychlejší.

Epilátor
Zdroj: Braun

Je vhodná zejména na epilaci na větších oblastech těla, např. na stehnech nebo u pánů na zádech a hrudníku. Nové sady najdete pod označením Silk∙expert Pro PL 5347, Silk∙expert Pro PL 5237, Silk∙expert Pro PL 5223 a Silk∙expert Pro PL 5139 ve vybraných prodejnách a e–shopech, např. na Alza.cz. Pánský IPL epilátor nese název Silk∙expert Pro PL 5115 a můžeš ho mít v bílo–stříbrné kombinaci v beauty pouzdře, což můžeš využít jako perfektní dárek pro partnera.

Zpět
Sdílet
Diskuse