Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 19:49
Čas čtení 1:25
Ondřej Jarůšek

Babiš o polyamorii: Je to mnoholáska, z hlediska morálky to asi není ideál

Babiš o polyamorii: Je to mnoholáska, z hlediska morálky to asi není ideál
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA
Uložit Uložené

Předseda vlády se vyjádřil na téma polyamorie. Znovu také zopakoval, že za slova o migrantech se Pirátům neomluví.

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém pravidelném vysílání Čau lidi zopakoval, že nevidí důvod, proč by se měl Pirátům omlouvat za slova o vítání migrantů. Pirátská strana předsedu vlády vyzvala k omluvě v předžalobní výzvě kvůli výroku, že chtějí lidem zdanit přebytečné metry bytů a nastěhovat domů uprchlíky.

„Nevidím důvod se omlouvat. Tato skupina lidí skutečně je velké ohrožení našeho života, naší kultury,“ říká Babiš. To, že se Pirátům neomluví, Babiš oznámil už včera na svém twitterovém účtu. Argumentuje přitom tím, že jeho komentář, který vyšel v novinách, obsahuje zdrojované citace. V komentáři je mimo jiné citován výrok Ivana Bartoše (Piráti) z roku 2009.

Doporučeno
Tereza Těžká o polyamorii: Dělá mi radost, když vidím že Honza s Áňou leží na gauči, koukají na film a sbližují se (Rozhovor) Tereza Těžká o polyamorii: Dělá mi radost, když vidím že Honza s Áňou leží na gauči, koukají na film a sbližují se (Rozhovor) 1. února 2021 12:41

Pirátská strana se proti komentáři premiéra ohradila. „Chápeme, že pro vás je to sci-fi, ale Piráti a Starostové jsou skutečně přísně demokratickou koalicí a prosazují a budou prosazovat jen to, co mají v programu. Dvanáct let starý úryvek vytržený z kontextu na internetovém fóru na tom fakt nic nemění. Nestydíte se lidi takhle strašit?“ uvedli Piráti.

Předseda vlády se v novém díle Čau lidi vyjádřil také na téma polyamorie. Babiš přiznává, že zpočátku nevěděl, co to polyamorie je, musel si o tom proto zjistit více informací.

„Není to žádné typické české slovo, no je to zkrátka ,mnoholáska'. To znamená, že lidi nějak mají různé vztahy a že několik jich žije společně. To samozřejmě z hlediska morálky nevím... není to asi úplně ideál,“ uvedl.

Doporučeno
Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér 10. června 2021 14:28

Téma polyamorie je v poslední době poměrně časté téma. To zejména díky herečce Tereze Těžké, která žije ve vztahu s dalšími dvěma lidmi, o tomto soužití veřejně mluví a snaží se jej detabuizovat. 

„Mnoho lidí si myslí, že za polyamorií se schovávají lidé, kteří mají problém se závazky a nechtějí se vázat, přitom je to spíše obráceně, jsem vázaná třikrát tolik, než bych byla v normálním vztahu,“ řekla nám Těžká v rozhovoru.

Domů
Sdílet
Diskuse