Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. června 2021 14:30
Čas čtení 6:16
Jakub Paulík

Ověřili jsme údajně 4 nejhorší bary podle recenzí v Brně. Jeden zavřela hygiena

Ověřili jsme údajně 4 nejhorší bary podle recenzí v Brně. Jeden zavřela hygiena
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík
REFRESHER
Uložit Uložené

Brno je plné skvělých podniků s výborným pivem. Najdou se ale výjimky.

V Česku nemusíš chodit po dobré pivo daleko a Brno je toho zářným příkladem. Naše redakce se ovšem rozhodla navštívit ty nejhorší z nejhorších hospod, které se podle hodnotících návštěvníků nacházejí na úplném dně.

S některými to není tak špatné, jak jsme si původně mysleli, v jiných jsme ale skutečně trpěli. Piva byla levná, ale chutnala odporně. Část z nich byla přeplněná štamgasty, pivním či marihuanovým kouřem, v jednom případě jsme na toaletě nenašli ani mýdlo. V jistém podniku, který před pár lety zavřela hygiena, se nacházel rozbitý pisoár a posprejovaná toaleta.

Doporučeno
Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku 15. května 2021 14:30
V tomto článku si přečteš:
  • Kde jsme měli nejlevnější pivo a jak chutnalo.
  • V kterých podnicích se i přes zákaz kouřilo.
  • Ve kterém baru se budeš cítit jako doma na vesnici.
  • Kde jsme našli rozbitý pisoár a posprejované WC.
Podle čeho jsme hodnotili a vybírali pivní bary?
V Brně se nacházejí stovky podniků. Nebylo tedy v našich možnostech, abychom prošli všechny. Jako hlavního pomocníka jsme si proto zvolili web Zomato, na kterém dávají lidé z celého světa barům své recenze. V možnostech jsme si zvolili hodnocení hospod a doscrollovali jsme až na úplný konec.

Cílem článku bylo ověřit, zda jsou jmenované podniky skutečně tak špatné, jak uvádějí recenzenti, nebo jestli poskytují některé z nich relativně uspokojivé posezení. Při hodnocení jsme se zaměřili na kvalitu a čistotu prostor, přístup obsluhy, chuť čepovaného piva a v neposlední řadě na ceny. Vyhnuli jsme se hodnocení jídla, které nenabízeli v každém podniku, přičemž v jednom měli i polední menu, takže by to nebylo fér.

Některé z podniků uvedených na Zomato mezi nejhůře hodnocenými v textu nenajdeš, protože jsou podle Google Maps trvale zavřené (jde konkrétně o bar Montana a Starobrněnskou pivnici na Divadelní). Jiné jsou na Google Maps aktivní, ale když jsme se na ně byli podívat, na místě stál odlišný podnik (Pivnice Erika) nebo byl bar zavřený a podle všeho skončil (U Vrtule).

Na Devadesátce

Hodnocení: 5/10
Pivo
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Podle fotografií na Zomato jsme od podniku Na Devadesátce očekávali skutečně jen to nejhorší. Posprejovaná budova zelenobílé barvy měla skrývat interiér tradičního vesnického baru s hracími automaty, který musí znát každý, kdo se narodil a vyrůstal v malé obci. Na naší fotografii exteriéru podniku ale můžeš vidět, že majitelé fasádu budovy opravili.

Posprejované části zakryli novým nátěrem a zelenou vystřídala barva šedá, která dominovala i uvnitř baru. Po příchodu dovnitř jsme si všimli, že jeden ze zákazníků vede živý rozhovor s barmankou, ale když viděl, že do podniku přišli noví hosté, odstoupil a nechal nás, ať si objednáme.

Podobných zákazníků se při objednávání vystřídalo více a bylo vidět, že jde o podnik plný štamgastů, kteří vždy s paní za barem prohodí pár slov. Následně jsme si sedli do rohu jedné z místností. Uvnitř se kromě nás nacházeli jen tři lidé. Všichni ostatní byli venku.

pivo
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Osazenstvo podniku se skládalo téměř výhradně ze starších ročníků. I když interiér baru podle všeho v posledních letech předělávali, stoly a židle „vesnického typu“ byly v baru stále přítomné a bylo z nich cítit „ducha staré doby“. Klasické herní automaty napravo od baru nahradil automat na sportovní sázky.

Zatímco jsme si prohlíželi interiér, který byl poměrně čistý a ničím nás nepohoršil, přišla k nám barmanka s pivy. Při předávání nápojů od obsluhy jsme nezaslechli kouzelné slovíčko „prosím“ a měli jsme pocit, že se paní barmanka více věnuje stálým zákazníkům na úkor nových tváří. Dojem z baru přitom dokáže výrazně ovlivnit milá obsluha, ale koneckonců jsme na pivo nemuseli čekat dlouho a to je hlavní.

pivo
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Objednali jsme si 10° Starobrno — značku, která bývá mezi pivními nadšenci značně kritizována. Pivo chutnalo velmi špatně a po prvním doušku nám v ústech zůstala pachuť. Na druhé straně je třeba zdůraznit, že stálo pouze 27 korun.

Tak nízkou cenou se v dnešní době mohou pyšnit jen málokteré podniky. Bar Na Devadesátce je přitom situován na adrese Skácelova, ze které se dá do města dostat MHD za 13 až 17 minut, což není zase tak daleko. Tak nízkou cenu bychom spíše očekávali od hospůdek, které jsou na samém okraji města.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99580 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Ve kterém podniku bylo nejhorší pivo.
  • Který bar musela zavřít hygiena.
  • Který měl mimořádně čisté WC.
  • Ve kterém baru spí lidé na kulečníkovém stole.
  • Kde jsme si nemohli umýt ruce mýdlem.
Domů
Sdílet
Diskuse